Max Verstappen valt uit tijdens eerste ronde van GP Sakhir

Max Verstappen is uitgevallen tijdens de GP van Sakhir. Sergio Pérez en Charles Leclerc raakten elkaar en doordat de twee kemphanen clinchte kon Verstappen geen kant meer op. Hij gleed kansloos tegen de bandenstapels en zijn race was over.

Max Verstappen valt uit tijdens eerste ronde van GP Sakhir
© Screenshot F1.com | Charles Leclerc wordt in bocht 4 geraakt door Sergio Pérez en Max Verstappen is ook het slachtoffer. | GP van Sakhir 2020

Tijdens de start ging het niet eens zo slecht, maar Sergio Pérez en Charles Leclerc gingen zich vlak na de start ook bemoeien met de top drie. Pérez raakte Leclerc in bocht 4 en er was voor Verstappen geen andere uitweg dan rechtdoor, tegen de bandenstapel. De Red Bull RB16 raakte zo beschadigd dat Verstappen niet meer verder kon. Leclerc rolde tevens kansloos door en kwam netjes naast de bolide van de Nederlander terecht.

Sergio Pérez, die overigens under investigation (en het incident wordt na de race bekeken en beoordeeld) staat, kon wel doorrijden en maakte handig gebruik van de safety car om zijn team in de pits op te zoeken en de beschadigde onderdelen, waaronder zijn voorvleugel, te laten vervangen. Terugkerend op de baan kwam de Mexicaan als achttiende terug in de race, nog achter de safety car.

Nadat de safety car de baan weer verliet en de race werd hervat kon de Racing Point-coureur, die vanaf de vijfde plaats was gestart, snel naar voren rijden. Na 17 ronden reed hij alweer op P11 en na intussen 22 ronden wist hij ook Albon te verschalken om vervolgens op P9 te rijden. Albon was kansloos.

Max Verstappen was woest en dat was logisch. Bij het verlaten van zijn auto liep hij richting de veiligheid achter de vangrails en schopte uit pure frustratie tegen de bandenstapels, iets wat volkomen logisch was. Hij was het slachtoffer geworden van iets waar hij geen deel aan had.

Wederom nul punten voor de Nederlander. Volgende week de laatste GP van het seizoen 2020. Dan wordt er gereden op het F1-circuit van Abu Dhabi.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Charles LeclercF1 GP SakhirF1 GP Sakhir 2020F1 nieuws 2020Ferrari F1Formule 1 2020Max VerstappenRacing PointRed Bull F1Sergio Perez
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.