Max Verstappen valt uit in Oostenrijk met technische problemen

Max Verstappen valt uit in Oostenrijk met technische problemen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen leek in Oostenrijk op weg naar een mooi resultaat, maar in ronde 12 sloeg het noodlot toe. Terwijl hij op tweede positie reed, moest Verstappen opgeven met waarschijnlijk elektronische problemen.

Max Verstappen had voor ogen de derde zege op rij binnen te slepen, maar het mocht niet zo zijn. Terwijl hij langs start-finish reed, begon de motor te pruttelen en alles wijst er op dat er wat mis was met de elektronica. Verstappen bereikt nog wel de pit en terwijl er nieuwe banden werden gemonteerd, kreeg hij ook een nieuw stuur.

Maar ook het nieuwe stuur bood geen soelaas. De eerste uitvaller van 2020 is bekend, en helaas moest het Max Verstappen zijn. Volgende week krijgt de Red Bull-coureur een nieuwe kans, want dan wordt er weer op de Red Bull Ring gereden.

Op het moment dat Verstappen uitviel, erfde Lewis Hamilton de tweede positie achter zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Alex Ablon reed daarna keurig op de derde plek. De Ferrari's lijken nog geen potten te kunnen breken. Het Ferrari-duo rijdt op P6(LEC) en P9(VER).

Update: Red Bull Racing heeft nu bevestigd dat het mankement bij Max Verstappen alles te maken heeft met elektronica. Er wordt momenteel een onderzoek ingesteld wat exact de oorzaak is van het eufel waardoor Verstappen uit moest vallen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.