Verstappen valt na aanvaring met Räikkönen uit op Spa

Verstappen valt na aanvaring met Räikkönen uit op Spa
© F1.com

Max Verstappen is vanmiddag uitgevallen tijdens de Grand Prix van België. De Nederlander kwam in aanraking met Alfa Romeo-coureur Kimi Räikkönen en beschadigde daarbij zijn linker voorwielophanging.

Max Verstappen maakte wederom een slechte start mee en moest in de eerste meters al enkele posities prijsgeven. Vlak voor de eerste bocht koos Verstappen voor het gat wat er was aan de binnenzijde van de bocht. Kimi Räikkönen behield zijn lijn en zodoende kwamen de twee met elkaar in aanraking.

Max Verstappen kon in eerste instantie doorrijden, maar kwam halverwege Eau Rouge stuurloos in de bandenstapels terecht. Einde verhaal voor de Nederlander.

Wie de schuldige is aan het incident is niet bekend. Voorlopig heeft de wedstrijdleiding geen 'under investigation' afgegeven.

Max Verstappen heeft 21 races uitgereden en juist op Spa valt de Nederlander uit ten overstaan van vele tienduizenden Nederlandse fans.

Tegenover Ziggo Sport's Jack Plooij verklaart Verstappen dat hij denkt dat Kimi Räikkönen hem niet meer in die hoek [bocht 1] verwacht had. "Maar goed, dat maakt nu allemaal niet meer uit", aldus Verstappen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.