Verstappen valt na aanvaring met Räikkönen uit op Spa

Max Verstappen is vanmiddag uitgevallen tijdens de Grand Prix van België. De Nederlander kwam in aanraking met Alfa Romeo-coureur Kimi Räikkönen en beschadigde daarbij zijn linker voorwielophanging.

Verstappen valt na aanvaring met Räikkönen uit op Spa
© F1.com

Max Verstappen maakte wederom een slechte start mee en moest in de eerste meters al enkele posities prijsgeven. Vlak voor de eerste bocht koos Verstappen voor het gat wat er was aan de binnenzijde van de bocht. Kimi Räikkönen behield zijn lijn en zodoende kwamen de twee met elkaar in aanraking.

Max Verstappen kon in eerste instantie doorrijden, maar kwam halverwege Eau Rouge stuurloos in de bandenstapels terecht. Einde verhaal voor de Nederlander.

Wie de schuldige is aan het incident is niet bekend. Voorlopig heeft de wedstrijdleiding geen 'under investigation' afgegeven.

Max Verstappen heeft 21 races uitgereden en juist op Spa valt de Nederlander uit ten overstaan van vele tienduizenden Nederlandse fans.

Tegenover Ziggo Sport's Jack Plooij verklaart Verstappen dat hij denkt dat Kimi Räikkönen hem niet meer in die hoek [bocht 1] verwacht had. "Maar goed, dat maakt nu allemaal niet meer uit", aldus Verstappen.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET