Max Verstappen twijfelt aan de meerwaarde van sprintraces

Als het goed is maakt de sprintrace dit jaar zijn debuut in de Formule 1. Na maandenlange discussies met de teams en de FIA is overeengekomen om drie sprintraces te houden.

Max Verstappen twijfelt aan de meerwaarde van sprintraces
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen tijdens filmdag op Silverstone 24 februari 2021.

De drie sprintraces zijn nog altijd optioneel. Ook al is er een overeenstemming over het concept, er moeten nog veel details worden uitgewerkt en daar houdt een werkgroep van de F1-commissie zich momenteel mee bezig. De bevindingen van de werkgroep zijn bepalend voor het wel of niet houden van sprintraces, die mogelijk plaatsvinden in Italië, Canada en Brazilië.

Ook al hebben de coureurs nauwelijks inspraak, toch hebben zij natuurlijk een mening. Zo vindt Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi het vooruitzicht op sprintraces een goed plan. Daar tegenover staan de meningen van Daniel Ricciardo en Robert Kubica. Ricciardo vreest voor de onderwaardering van een zege in een sprintrace. De Poolse reservecoureur van Alfa Romeo denkt dat het publiek niet gebaat is met de sprintraces.

Ook Max Verstappen staat niet te springen om het sprintrace-concept. De Nederlander voorspelt spannende races genoeg, zodra de nieuwe technische reglementen van 2022 in werking treden. "Mijn voorkeur gaat uit naar races van anderhalf uur", laat Verstappen optekenen door Motorsport Magazin.

De Formule 1 heeft een probleem, en dat wordt volgens de Red Bull-coureur niet opgelost met sprintraces. "Als we straks de andere auto's hebben, auto's waarmee we close kunnen racen en meer teams voor de overwinning kunnen vechten, dan heb je geen sprintraces meer nodig", voegt Verstappen toe. "We moeten er voor zorgen dat meer teams voor de overwinningen kunnen strijden."

Of het sprintraces-concept in 2021 wordt uitgeprobeerd staat nog niet vast. Zoals gezegd is de werkgroep van de F1-commissie er nog mee bezig.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Max VerstappenSprintrace
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.