Max Verstappen topt laatste vrije training voor de USGP

De derde en laatste vrije training voor de USGP is door Max Verstappen als snelste afgesloten. De Nederlander was voor de tweede keer dit weekend de snelste man op de baan. Een goed uitgangspunt om mee richting de kwalificatie te gaan.

Max Verstappen topt laatste vrije training voor de USGP
© Pirelli

Sebastian Vettel reed de tweede tijd en moest ruim twee tiende prijsgeven op de tijd van Verstappen. Een opvallende verschijning in de top drie was Lando Norris. De rookie uit Groot-Brittannië liet een 1:33.818 noteren en bleef zo Valtteri Bottas voor, die vierde werd.

Lewis Hamilton sloot VT3 als vijfde af, nadat zijn snelste ronde werd geschrapt, omdat hij de tracklimits had overschreden. In de laatste momenten van VT3 wist de Brit er nog een tijd uit te persen die voldoende was voor de vijfde plek. Albon sloot zijn laatste vrije training in Austin af als zesde.

Charles Leclerc kwam na vijftien minuten in de derde training tot stilstand, vlak voor bocht 19. Er kwam een beetje rook achteruit zijn Ferrari, maar het is niet bekend wat exact het probleem was bij de Monegask. Er gold voor een periode van ongeveer vijf minuten een Virtual Safety Car (VSC).

Update: De problemen waar Charles Leclerc mee te maken kreeg in VT3 lijken op motorproblemen, maar dat is niet bevestigd.

De temperatuur was een stuk aangenamer dan op vrijdag. Het kwik tikte de 19 graden aan en de baan liet 27 graden meten.

De kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten begint om 21:00 uur Nederlandse tijd.

Uitslag VT3 GP Verenigde StatenFormule 1 podcast

GP Verenigde Staten - Lewis Hamilton moest nog even wachten maar afgelopen weekend was het dan zover. In week 44, tevens het startnummer van Lewis Hamilton, pakte hij zijn zesde wereldtitel.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
15:00 - 16:30Eerste vrije training
19:00 - 20:30Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.