Max Verstappen toegesproken door dr. Helmut Marko

Terwijl Max Verstappen en Sebastian Vettel het vrij snel na de race met elkaar hadden uitgesproken was de teamleiding van Red Bull Racing nog niet klaar met de Nederlander. Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko nam Verstappen even apart om hem hartig toe te spreken over zijn acties tijdens de race.

Max Verstappen toegesproken door dr. Helmut Marko
Foto: Max Verstappen #33 (Aston Martin Red Bull Racing) - Bron: Red Bull Racing

"Max [Verstappen] heeft een fout gemaakt", laat Helmut Marko weten tegenover het Spaanse Movistar F1. "Hij wilde teveel met zijn actie met Vettel. Hij moet leren zich te beheersen, en dat heb ik hem ook verteld. Maar Max weet zelf ook heel goed wat hij vandaag heeft weggegooid. Maar zijn tijd komt nog wel, hij is nog jong en dan kunnen dit soort dingen gebeuren", aldus de Oostenrijker.

Naast de tien seconden tijdstraf, heeft Max Verstappen van de wedstrijdleiding ook nog eens twee strafpunten (die 12 maanden blijven staan) op zijn licentie gekregen. Verstappen staat nu op een totaal van vijf strafpunten.

Niki Lauda ook een beetje boos

Ook Niki Lauda vond het nodig om er nog even het zijne over te melden tegenover het Duitse Auto Motor und Sport. "De enige die hier schuld aan heeft is Max", zo laat de drievoudig wereldkampioen weten. "Het lijkt maar niet tot hem door te dringen. Normaal leert iemand van zijn fouten, maar bij Max wordt het steeds erger. Het lijkt in dit geval ook met zijn intelligentie te maken", aldus de 69-jarige Oostenrijker.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.