VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Max Verstappen toegesproken door dr. Helmut Marko

Max Verstappen toegesproken door dr. Helmut Marko
Foto: Max Verstappen #33 (Aston Martin Red Bull Racing) - Bron: Red Bull Racing

Terwijl Max Verstappen en Sebastian Vettel het vrij snel na de race met elkaar hadden uitgesproken was de teamleiding van Red Bull Racing nog niet klaar met de Nederlander. Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko nam Verstappen even apart om hem hartig toe te spreken over zijn acties tijdens de race.

"Max [Verstappen] heeft een fout gemaakt", laat Helmut Marko weten tegenover het Spaanse Movistar F1. "Hij wilde teveel met zijn actie met Vettel. Hij moet leren zich te beheersen, en dat heb ik hem ook verteld. Maar Max weet zelf ook heel goed wat hij vandaag heeft weggegooid. Maar zijn tijd komt nog wel, hij is nog jong en dan kunnen dit soort dingen gebeuren", aldus de Oostenrijker.

Naast de tien seconden tijdstraf, heeft Max Verstappen van de wedstrijdleiding ook nog eens twee strafpunten (die 12 maanden blijven staan) op zijn licentie gekregen. Verstappen staat nu op een totaal van vijf strafpunten.

Niki Lauda ook een beetje boos

Ook Niki Lauda vond het nodig om er nog even het zijne over te melden tegenover het Duitse Auto Motor und Sport. "De enige die hier schuld aan heeft is Max", zo laat de drievoudig wereldkampioen weten. "Het lijkt maar niet tot hem door te dringen. Normaal leert iemand van zijn fouten, maar bij Max wordt het steeds erger. Het lijkt in dit geval ook met zijn intelligentie te maken", aldus de 69-jarige Oostenrijker.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.