Max Verstappen tijdens de race: 'Komt er misschien nog regen?'

Max Verstappen heeft knap de derde plaats behaald zijn de F1 Grand Prix van België. De Nederlander koos na de start de binnenkant van de bocht en bleef zo een uitvalbeurt bespaard.

Max Verstappen tijdens de race: 'Komt er misschien nog regen?'
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Nadat Verstappen in de eerste ronde na de start meteen zijn voorganger Romain Grosjean kon verschalken kwam hij al snel op plek vier te rijden. Want ook Kimi Räikkönen was slachtoffer geworden in de nasleep van de crash in bocht 1.

Enkele ronden later passeerde de Nederlandse Red Bull-coureur op vrij eenvoudige wijze beide Racing Point-coureur, Sergio Pérez en Esteban Ocon. Beide heren waren vanaf de tweede startrij aan hun race begonnen.

Vervolgens reed Max Verstappen als derde rond in de race en die positie behield hij op eenvoudige wijze. Zo eenvoudig dat Verstappen op een gegeven moment over de boardradio vroeg: 'Is er toevallig nog regen in aantocht?'

Max Verstappen verveelde zich stierlijk in niemandsland, ook al was hij daar erg blij mee. Maar een beetje meer actie was wel wenselijk geweest naar de smaak van de Red Bull-coureur. Zowel Lewis Hamilton als Sebastian Vettel waren volledig onaantastbaar voor de Red Bull van Verstappen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.