VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Max Verstappen tevreden over eerste seizoen met Honda

Max Verstappen tevreden over eerste seizoen met Honda
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen beleefde een geweldig GP-weekend in Brazilië. De Nederlander won de race met overmacht nadat hij vanaf pole position aan de race begon. Bij Red Bull Racing is iedereen in opperbeste stemming, om het laatste GP-weekend van 2019 te lijf te gaan.

Naast de super goede stemming, die momenteel heerst bij Red Bull-Honda, heeft ook Max Verstappen er zin in om het seizoen in Abu Dhabi op de best mogelijke manier af te sluiten. "Na een geweldig weekend in Brazilië, is het team in goede stemming om de finale race in Abu Dhabi tot een goed einde te brengen", aldus Max Verstappen.

Yas Marina Circuit is een hele andere baan, als Interlagos. Niet alleen de ligging verschilt met de baan in São Paulo - het circuit ligt aan de Perzische Golf en ligt dus op zeeniveau, iets waar in Brazilië op 760 meter geen sprake van is - maar ook is het circuit in Abu Dhabi smaller en bochtiger.

"We verkassen van een vloeiend circuit, zoals Interlagos is, naar een smal en bochtig Yas Marina Circuit, waar de auto op een compleet andere manier als in Brazilië afgesteld moet worden. Dat is altijd een uitdaging in Abu Dhabi, omdat we van dag- naar avondlicht gaan in de tweede vrije training. VT2 is de belangrijkste sessie, die het best weergeeft hoe we er voor staan voor de kwalificatie en de race", aldus Verstappen.

Max Verstappen is van mening dat 2019 een goed seizoen is geweest, en spreekt van tevredenheid in het eerste jaar met motorleverancier Honda. "Als we terugkijken denk ik dat we tevreden mogen zijn over ons seizoen dit jaar, wat ons eerste seizoen met Honda is. Hopelijk kunnen we - dit jaar - op de best mogelijke manier afsluiten, voordat iedereen 'uit elkaar gaat' voor de kerstdagen en het nieuwjaar."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.