Max Verstappen tevreden over eerste seizoen met Honda

Max Verstappen beleefde een geweldig GP-weekend in Brazilië. De Nederlander won de race met overmacht nadat hij vanaf pole position aan de race begon. Bij Red Bull Racing is iedereen in opperbeste stemming, om het laatste GP-weekend van 2019 te lijf te gaan.

Max Verstappen tevreden over eerste seizoen met Honda
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Naast de super goede stemming, die momenteel heerst bij Red Bull-Honda, heeft ook Max Verstappen er zin in om het seizoen in Abu Dhabi op de best mogelijke manier af te sluiten. "Na een geweldig weekend in Brazilië, is het team in goede stemming om de finale race in Abu Dhabi tot een goed einde te brengen", aldus Max Verstappen.

Yas Marina Circuit is een hele andere baan, als Interlagos. Niet alleen de ligging verschilt met de baan in São Paulo - het circuit ligt aan de Perzische Golf en ligt dus op zeeniveau, iets waar in Brazilië op 760 meter geen sprake van is - maar ook is het circuit in Abu Dhabi smaller en bochtiger.

"We verkassen van een vloeiend circuit, zoals Interlagos is, naar een smal en bochtig Yas Marina Circuit, waar de auto op een compleet andere manier als in Brazilië afgesteld moet worden. Dat is altijd een uitdaging in Abu Dhabi, omdat we van dag- naar avondlicht gaan in de tweede vrije training. VT2 is de belangrijkste sessie, die het best weergeeft hoe we er voor staan voor de kwalificatie en de race", aldus Verstappen.

Max Verstappen is van mening dat 2019 een goed seizoen is geweest, en spreekt van tevredenheid in het eerste jaar met motorleverancier Honda. "Als we terugkijken denk ik dat we tevreden mogen zijn over ons seizoen dit jaar, wat ons eerste seizoen met Honda is. Hopelijk kunnen we - dit jaar - op de best mogelijke manier afsluiten, voordat iedereen 'uit elkaar gaat' voor de kerstdagen en het nieuwjaar."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.