Verstappen tevreden: "Auto presteerde prima in alle omstandigheden"

Max Verstappen maakte op vrijdag een goede dag mee in Hongarije. De Red Bull-coureur wist in de eerste- en tweede vrije training de tweede tijd te rijden.

Verstappen tevreden: "Auto presteerde prima in alle omstandigheden"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In VT1 moest Verstappen Lewis Hamilton voor zich dulden en in VT2 was het stalmaat Pierre Gasly die sneller was, ook al reed de Fransman op de soft banden en Verstappen op de mediums.

Ondanks dat is Verstappen tevreden over het verloop van de sessies op vrijdag, ook al werden deze geplaagd door kleine regenbuien. "We waren erg snel op de droge baan en we zien er competitief uit, dat is positief", laat Verstappen weten tegenover de aanwezige pers, waaronder Verstappen.nl. "Toch lijkt het erop dat Mercedes net iets sneller is, maar we zitten er dicht bij."

"We hebben ook veel kunnen uitproberen om meer over de auto te leren. De auto voelde vanaf het begin van de dag goed aan. We hadden een goede balans in de droge omstandigheden. Alles werkte prima, ook in de regen. Het was een goede dag, daar ben ik blij mee", aldus de Limburger.

De kans is klein dat het zaterdag regent tijdens de kwalificatie op Hungaroring, maar mocht het toch regenen is dat volgens Max Verstappen geen probleem. "Ik heb maar één snelle ronde op de natte baan gedaan, maar dat voelde goed. Laten we het afwachten. Onze auto presteerde prima vandaag, in alle omstandigheden, maar hopelijk is het droog. Morgen is weer een nieuwe dag."

Voordat de kwalificatie zaterdagmiddag om 15:00 uur begint komen de coureurs eerst nog in actie tijdens de derde en laatste vrije training die om 12:00 uur van start gaat.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET