VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Max Verstappen spreekt van "een prima vrijdag" op Silverstone

Max Verstappen spreekt van "een prima vrijdag" op Silverstone
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen eindigde in de eerste vrije training als derde, achter de Mercedessen. In de tweede training moest de Red Bull-coureur Daniel Ricciardo voor zich dulden. Maar op de vrijdag gaat het zoals gebruikelijk niet om de snelste rondetijden, ook deze dag niet.

Max Verstappen reed eerst zes ronden op een setje medium banden. Vervolgens kwam hij de pits weer in en ging op nieuwe softs de baan op, ook al duurde dit maar drie ronden. Vervolgens greep de Nederlander weer naar de eerder gebruikte mediums en reed daar vervolgens weer drie ronden op, in totaal vijftien ronde en een vierde tijd in VT2. Dat was het resultaat van de tweede vrije training.

Max Verstappen is tevreden, zo laat hij naderhand weten. "Het was een prima vrijdag. We hebben ons programma kunnen afwerken. Daar ben ik blij mee", aldus Verstappen, die ook opmerkt dat het gat met Mercedes nog altijd groot is. "Het gat naar Mercedes is nog wel groot, maar dat was te verwachten. Je kunt dat nou eenmaal niet in een paar dagen inlopen."

Qua banden staan de teams voor de uitdaging van het hete weer, met zachter rubber en hogere bandendruk. "De degradatie is veel groter, dus dat wordt interessant. Een eenstopper is volgens mij bijna onmogelijk, dus ik verwacht veel tweestoppers tijdens de race. Ik denk dat het weer een eenzame wedstrijd gaat worden", voegt Verstappen nog toe.

Max Verstappen kreeg voor de eerste vrije training een splinter nieuwe Honda-krachtbron aangemeten. Dat betekent dus inclusief alle de andere motorcomponenten. Hetzelfde geldt overigens voor Alex Albon, alleen nam de Thaise Brit vorige week al een nieuwe ES en CE in gebruik.

De derde vrije training begint zaterdagmiddag 12:00 uur Nederlandse tijd. Deze wordt gevolgd door de kwalificatie om 15:00 uur.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Vind jij dat F2-coureur Mick Schumacher klaar is voor de Formule 1?
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.