Max Verstappen spreekt van "een goede dag" in Oostenrijk

Max Verstappen spreekt van "een goede dag" in Oostenrijk
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de eerste en tweede vrije training in Oostenrijk is het Formule 1-seizoen eindelijk officieel van start gegaan. Mercedes AMG F1 was het team wat de lakens uitdeelde, in VT1 en VT2 waren zij oppermachtig. Desondanks spreekt Max Verstappen van "een goede dag".

Het leek Max Verstappen en zijn teamgenoot Alex Albon niet erg mee te zitten in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk. Maar schijn bedriegt, want de Nederlander is redelijk tevreden met wat hij vandaag met de RB16 en zijn team heeft bereikt.

"We hadden een goede dag", laat Verstappen achteraf weten. "De rondetijden zeggen niet zoveel, omdat mijn voorvleugel in mijn snelle ronde brak. Maar we zijn zelfverzekerd en er zijn altijd dingen die je kunt verbeteren. Over het algemeen gezien was het een goede dag en kijk we uit naar morgen", aldus Verstappen.

In de eerste vrije training wist Verstappen na een spin in bocht 1 - 'een kunstje' wat zijn teamgenoot in de tweede training ook deed - de derde tijd te rijden. In de tweede training kwam de Nederlander dus niet verder dan de achtste positie op de tijdenlijst. Verder zagen de longruns er goed uit van de Red Bulls en met name die van Max Verstappen.

Morgen volgt de derde en laatste vrije training om 12:00 uur, de kwalificatie begint om 15:00 uur. Als het goed is en als we de weermannen in Oostenrijk mogen geloven wordt het morgen een redelijk zonnige dag met iets hogere temperaturen dan op vrijdag.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.