Max Verstappen: "Slechter dan in Bahrein wordt de RB15 niet"

Max Verstappen beleefde een van zijn slechtste races ooit, zo liet de Nederlander na afloop van de Grand Prix van Bahrein weten. De Red Bull RB1 deed niet wat het team er van verwacht had. Veel onbalans en daardoor lastig te besturen, zo was de conclusie.

Max Verstappen: "Slechter dan in Bahrein wordt de RB15 niet"
©Red Bull

Om herhaling te voorkomen heeft Red Bull Racing zich tijdens de in-season testdagen in Bahrein ingezet om er achter te komen wat de oorzaak was van de onbalans. "De RB15 kan niet slechter worden als dat hij was in het weekend in Sakhir", laat Verstappen na de eerste testdag weten aan Motorsport.it.

Ironisch genoeg heeft Red Bull Racing nu een goede krachtbron, maar laat het ontwerp van het RB15-chassis te wensen over. Red Bull Racing was altijd superieur op het gebied van de ontwikkeling van het chassis, dat was dan ook de grootste kracht van de Oostenrijkse formatie. Ondanks de Renault-motor kon het team tijdens de meeste races redelijk goed meekomen met Mercedes en Ferrari. Nu is de situatie omgekeerd, een prima motor, maar een bedenkelijk chassis.

In Bahrein kwamen Max Verstappen en Pierre Gasly, die nog minder goed overweg kon met de RB15, het hele weekend grip te kort aan de achterkant van de auto. Maar het lag niet alleen aan het chassis, weet Verstappen. "We hebben ook fouten gemaakt met betrekking tot de set-up", vervolgt de Nederlander. "In Australië hadden we de zaakjes beter voor mekaar. We kwamen als derde over de streep, op 20 seconden van Bottas, maar ik kon toen veel meer pushen en dat kon ik in Bahrein niet. Ik denk dat we veel beter kunnen dan we tot nu toe hebben laten zien."

"We worstelen om meer grip te vinden aan de achterkant. Iedereen wil altijd meer downforce, maar dat moet je dan wel kunnen balanceren. Tijdens de tests hebben we een flink aantal ronden afgelegd, om zoveel mogelijk te weten te komen aan wat er tijdens de race mis ging. Ik denk dat het team heel veel te weten is gekomen en dat de test dus erg positief was", aldus Verstappen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Aston Martin Red Bull RacingF1 GP Bahrein 2019F1 GP China 2019Max VerstappenRed Bull F1Red Bull RB15Red Bull-Honda
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.