VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACEuitslag

Max Verstappen: "Sector 2 en 3, daar moeten we snel zijn"

Max Verstappen: "Sector 2 en 3, daar moeten we snel zijn"
©Getty Images / Red Bull Racing

Ondanks dat de kansen op succes voor de Red Bulls op de Hungaroring hoog worden ingeschat, denkt Red Bull-coureur Max Verstappen dat niet dat het een 'appeltje-eitje' wordt om de F1 Grand Prix van Hongarije met een overwinning af te ronden.

"Het is een van de kleinere circuits. Elk circuit dat onze auto goed ligt, ligt mij ook beter. Maar als coureur denk ik niet dat ik op het ene circuit beter uit de voeten kan dan op het andere", vertelt Verstappen donderdag tegenover de verzamelde pers.

"In de eerste sector op de Hungaroring zitten nog wat rechte stukken, dus daar leveren we tijd in. De tweede sector op de Hungaroring is voor ons het meest gunstige en ook de laatste sector is oké voor ons. Dus we moeten ervoor zorgen dat we daar het snelste zijn."

Een overwinning in Hongarije wordt volgens Max Verstappen geen makkelijke opgaaf, om maar niet te zeggen moeilijk.

"Een overwinning zal moeilijk worden. In Monaco waren de motorische verschillen nog wat kleiner dan ze nu zijn. Het zal lastig worden om voor pole-positie te gaan, maar ik denk wel dat we er dicht bij zullen zitten."

Heb je de pole of eerste startrij nodig om hier te winnen? "Ja", antwoordt de Nederlander. "Tenzij er heel veel dingen misgaan bij anderen, maar over het algemeen moet je hier op pole-positie staan. Vanaf de tweede plek wordt het al een lastig verhaal."

"Maar ik probeer natuurlijk elke race te winnen. Het zou verkeerd zijn om mezelf meer druk op te leggen om een goed resultaat te behalen, wetende dat ik hier meer kans maak. Ik wil altijd een goed resultaat behalen."

"Ook al ga ik naar Monza, waar ik niet verwacht te winnen, dan wil ik toch een goed resultaat neerzetten", aldus Max Verstappen.

De eerste vrije training voor de F1 Grand Prix van Hongarije begint om 11:00 uur en duurt tot 12:30 uur. De tweede training begint om 15:00 uur en ook die sessie duurt 90 minuten.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.