VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Max Verstappen realistisch over Spa: "We zijn niet snel genoeg"

Max Verstappen realistisch over Spa: "We zijn niet snel genoeg"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen denkt hij in België geen makkelijk F1-weekend tegemoet gaat. De omloop in de Ardennen kent lange rechte stukken en daar zal Mercedes volgens de Nederlander voordeel uithalen.

Spa-Francorchamps kent lange rechte stukken waar Ferrari de afgelopen twee jaar onaantastbaar waren. Maar dit jaar is Mercedes superieur wat topsnelheid betreft. Max Verstappen denkt dat Mercedes dit weekend erg moeilijk bij te benen zal zijn. "De topsnelheid is hier erg belangrijk, net als de balans vinden tussen snelheid en downforce", aldus de Red Bull-coureur. "Daarnaast zijn we hier regelmatig tegen problemen opgelopen, maar ik kom toch erg graag naar Spa."

Wat precies de reden is dat Red Bull ietwat achterloopt op Mercedes, weet Verstappen niet exact te benoemen. "Het is altijd lastig om een reden te noemen, maar het team doet er alles aan om het tij te keren", gaat Verstappen verder. "Maar Mercedes heeft tijdens de winterstop gewoon fantastisch werk geleverd. De motor is aanzienlijk verbeterd. Dat betekent dat we iets meer achterstand hebben dan vorig jaar."

Niet alleen Mercedes AMG F1 zal snel zijn op Spa, want ook de Racing Point-coureur Sergio Pérez en Lance Stroll hebben hun snelheid laten zien in de vorige Grands Prix. Dus ook zullen zij op Spa-Franchorchamps van zich laten horen. Maar voorlopig richt Verstappen zich op de Mercedes-coureurs. "Mercedes is sneller dan wij, en als ik een van de Mercedes-coureurs voor kan blijven, presteren we beter dan de auto eindelijk toelaat. Daarnaast proberen we altijd het maximale uit elke situatie te halen, en daar word ik erg blij van."

Hoe het GP-weekend zich ook gaat ontvouwen, Verstappen zal erg alles aan doen om voor de overwinning te gaan. Met minder neemt de Nederlander geen genoegen. "We zijn hier niet naartoe gekomen om voor de tweede of derde plaats te vechten. We blijven vechten voor de zege en de wereldtitel, maar we moeten ons wel realiseren hoe we er voor staan."

"In werkelijkheid kunnen we de titel niet claimen, hoewel het in theorie lijkt dat er een kans is. Maar als je kijkt naar onze snelheid, dan is het duidelijk dat we te langzaam zijn. We moeten er op hopen dat er bij Mercedes misschien iets misgaat, of we ineens geluk hebben, en dan zullen we vechten voor de overwinning, maar er is nog veel werk te doen", aldus Verstappen.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Vind jij dat F2-coureur Mick Schumacher klaar is voor de Formule 1?
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.