VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Max Verstappen positief gestemd na de Russische vrijdag

Max Verstappen positief gestemd na de Russische vrijdag
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De eerste vrije trainingen zijn voor Max Verstappen positief verlopen. In de ochtend reed Verstappen de tweede tijd, achter Charles Leclerc. In de middag stond achter de snelste tijd de naam van de Nederlander.

Vooral de laatste sector op Sochi Autodrom ligt de RB15 van Max Verstappen erg goed. "De hele dag gaat de laatste sector al erg goed", aldus Verstappen. "Als je een goed gevoel hebt met de auto, dan komt de auto in de laatste sector tot leven, wat erg positief is, vooral na Singapore waar we het lastig hadden. We hebben hier goede veranderingen doorgevoerd aan de set-up."

Max Verstappen krijgt zondag te maken met een gridstraf. Omdat besloten is om onder andere de Nederlander van een nieuwe verbrandingsmotor te voorzien krijgt hij een gridstarf van vijf posities, net als teamgenoot Alex Albon en Toro Rosso-rijder Pierre Gasly. Daniil Kvyat zal zondag vanuit de achterhoede aan zijn thuisrace moeten beginnen. Bij de Rus werden meer motorcomponenten vervangen.

Verstappen is er niet rouwig om dat hij zondag vijf plaatsen achteruit wordt gezet. "Nee, helemaal niet", aldus Max stellig. Daarnaast kan het wellicht gaan regenen de komende dagen. Iets wat kansen kan bieden: "Laten we het zien", zegt Verstappen daarover. "Hopelijk zal de auto ook in de regen goed werken. Als we naar vandaag kijken was het erg positief, dus hopelijk morgen ook."

De derde vrije training begint zaterdagochtend om 11:00 uur Nederlandse tijd.

Door: Ries Boogert



0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.