VT1uitslag
VT2uitslag
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Max Verstappen over snelheid RB16: "Het is nooit goed genoeg"

Max Verstappen over snelheid RB16: "Het is nooit goed genoeg"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen is ondanks zijn snelst geklokte ronde op vrijdag nooit tevreden. Zo liet hij vrijdagavond in het Ziggo Sport programma Formule 1 Café weten. "Het is nooit goed genoeg", aldus Verstappen tegen Olav Mol.

Na de teleurstellende uitvalbeurt van vorige week is Max Verstappen deze week een stuk beter gemutst. Vorige week was de Nederlander "erg boos", zo liet Helmut Marko eerder deze week tegenover de media weten. Maar na de toevoeging van enkele updates aan de Red Bull RB16 staat Verstappen er vrijdag anders in.

Een tweede plaats tijdens VT1 en de snelste tijd in de tweede vrijdagtraining zorgden ervoor dat Verstappen kon weer een beetje kon lachen. "Ik kan tevreden zijn over vandaag, maar het is nooit goed genoeg. We moeten altijd proberen stappen te blijven zetten en niet achterover leunen, want we zijn er nog lang niet", zei Verstappen. "Mercedes is nog altijd het te kloppen team en dat weten we. We moeten hard blijven werken. Het is nooit goed genoeg, ook al win je een wedstrijd met twintig seconden voorsprong."

Op de vraag of de Nederlander meer druk ervaart, na zijn uitvalbeurt vorige week tijdens de F1-seizoensopener, reageerde hij: "Nee, ik ervaar niet meer druk. Het is natuurlijk balen dat we zijn uitgevallen, maar ik probeer elk weekend het beste eruit te halen en dat gaan we nu weer proberen te doen."

Vandaag staan officieel de derde vrije training en de kwalificatie op het programma. Maar de kans is groot dat beide sessies komen te vervallen. De voorspelde regen, die vooral de F1-kwalificatie bedreigt, gaat - zoals het er nu uitziet - werkelijk vallen. Vanaf 11:00 uur begint het te regenen en het houdt dan voorlopig niet meer op.

Wordt vervolgd.

Door: Ries Boogert



0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Spanje
vrijdag 14 augustus 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 15 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 16 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Spanje
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.