Max Verstappen over 2020: "We moeten er vanaf het begin bij zijn"

Max Verstappen over 2020: "We moeten er vanaf het begin bij zijn"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft goede hoop dat hij vanaf de eerste Formule 1-race in 2020 mee kan doen om de overwinningen. Red Bull en Verstappen willen in het nieuwe seizoen een gooi naar de wereldtitel doen.

Ook al presteerde Max Verstappen in 2019 beter dan in welk jaar dan ook, toch had het beter gekund. Tijdens de eerste reeks Grands Prix liet de Oostenrijkse formatie punten liggen. Maar om herhaling te voorkomen wordt er met man en macht gewerkt aan de evolutie van de Red Bull RB15, de RB16.

Met drie overwinningen en twee pole positions mag Max Verstappen zich gelukkig prijzen. Maar het had nog veel beter kunnen uitpakken, als Red Bull Racing de zaken vanaf dag 1 goed op orde had gehad, want aan Honda heeft het absoluut niet gelegen.

Volgens het Duitse Auto Motor und Sport is Red Bull Racing al maanden bezig aan de opvolger van de Red Bull RB15. Met de RB16 gaan Red Bull en Max Verstappen een serieuze poging doen om er met de wereldtitel in 2020 vandoor te gaan.

Verstappen, die vol goede hoop dat Red Bull vanaf de eerste race kan meedoen om de overwinningen, laat tijdens het FIA Prize Giving gala in Parijs weten: "We hopen dat we volgend jaar competitiever kunnen zijn. We weten dat we vanaf de start van het seizoen erbij moeten zitten, om voor de titel te kunnen vechten. Daar stoppen we dus al onze energie in. Het zal niet makkelijk worden, de competitie is sterk, maar ik denk dat het team in het verleden heeft laten zien dat ze het kunnen. We gaan ervoor en zullen er alles voor doen wat we kunnen."

Max Verstappen werd in 2019 derde in het kampioenschap, iets wat hem eerder nog niet was gelukt. Je kunt er alleen maar over peinzen, war er gebeurd zou zijn als Red Bull vanaf het begin van he seizoen de zaken wel op orde had gehad.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.