VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Max Verstappen ontglipt pole, maar pakt weer nieuw record

Max Verstappen ontglipt pole, maar pakt weer nieuw record
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen greep op 26 duizendsten van een seconde naast de poleposition in Mexico. Vooral het feit dat de Renault-krachtbron niet naar behoren reageerde hield de Nederlander in de nacht naar zondag uren lang wakker.

Max Verstappen was er behoorlijk ziek van dat hij niet de poleposition pakte in Mexico-Stad. Helemaal door het feit dat zijn krachtbron niet goed functioneerde en dat het slechts om 26 duizendsten ging hield de Limburger uit zijn slaap.

Na de kwalificatie was Verstappen dan ook zichtbaar teleurgesteld. Een gevoel dat zijn vader Jos Verstappen deelde: "Ik was zelf ook niet echt blij", erkent vader Jos tegenover Ziggo Sport. "Ik heb hem gesproken voordat hij ging slapen. Ik heb hem een beetje gekalmeerd, maar hij was vooral boos omdat de auto niet helemaal in orde was. Uiteindelijk is een poleposition mooi, maar winnen is veel belangrijker", aldus Jos Verstappen.

Max Verstappen werd door zijn vader weer goede moed ingesproken en de jongste Grand Prix winnaar ooit herpakte zich op fabelachtig wijze. "Hij was enorm getergd en wilde maar één ding en dat was het winnen van de wedstrijd."

De race won de Nederlandse Red Bull-coureur, en hoe! De internationale media sprak niets anders dan lovende woorden uit over Max Verstappen. De tweede overwinning op rij in Mexico was een feit.

Maar Max Verstappen heeft na het missen van de poleposition weer wel een nieuw record in handen: 'Het meeste aantal overwinningen (5) zonder ooit een pole te hebben gescoord.' En ook al geeft Max Verstappen zelf niets om records, deze heeft hij dan weer wel even meegenomen uit Zuid-Amerika.

De coureurs met de meeste overwinningen, zonder dat ze ooit een poleposition scoorden.

#CoureurOverwinningen
1Max Verstappen5
2Eddie Irvine4
-Bruce McLaren4
3Johnny Herbert3
-Peter Collins3
4Pedro Rodríguez2

Het lijstje met coureurs die één overwinning op naam hebben, zonder dat ze ooit een poleposition in hun Formule 1 carrière scoorden, is lang: Giancarlo Baghetti, Luigi Musso, Innes Ireland, Bob Sweikert, Jim Rathmann, Piero Taruffi, Rodger Ward, Troy Ruttman, Jimmy Bryan, Lee Wallard, Johnnie Parson, Olivier Panis, Sam Hanks, Allesandro Nannini, Gunnar Nilson, Jochen Mass, Jean-Pierre Beltoise, Peter Gethin, François Cevert, Ludovico Scarfiotto en Richie Ginther.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.