VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Verstappen: "Ondanks voorbereiding toch nog zwaar"

Verstappen: "Ondanks voorbereiding toch nog zwaar"
Foto: Max Verstappen, Daniel Ricciardo (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

Max Verstappen heeft zijn wonden van Singapore gelikt en staat weer helemaal paraat om aan de slag te gaan voor de volgende race; De Grand Prix van Maleisië. Vorig jaar behaalde de Nederlandse Red Bull-coureur, die aankomende zaterdag 20 jaar wordt, het podium. Hij moest na een stevige strijd met teamgenoot Daniel Ricciardo genoegen namen met de tweede plek op het podium.

In 2016 kende Max Verstappen een uitstekend Grand Prix-weekend in Sepang. Het hele weekend was de Nederlander in de top vier te vinden op de tijdenlijsten. Verstappen wist in Maleisië voor de derde keer, nadat hij tijdens de Grand Prix van Spanje in de Red Bull RB12 was gestapt, zijn Daniel Ricciardo te verslaan in het kwalificatie duel. De Nederlander startte de race in 2016 als derde vanaf de tweede startrij.

Dit jaar is de stand in het kwalificatie duel tussen beiden Red Bull-rijders ruimschoots in het voordeel van de Nederlander. Van de veertien races die momenteel gereden zijn in 2017 is de stand 10-4 in het voordeel van Max Verstappen. Het zal Verstappen een zorg zijn wat die stand is, zolang hij maar kan winnen. Verstappen staat erom bekend dat hij geen snars geeft om statistieken, maar alleen voor de winst wil gaan en minimaal punten wil scoren.

Aan de Formule 1 Grand Prix van Maleisië 2016 bewaart Verstappen mooie herinneringen. Hij genoot van het korte maar hevige duel met stalmaat Ricciardo. "Vorig jaar hadden we een een-twee in Maleisië. Daniel en ik hadden een goed wiel aan wiel gevecht. We gaven elkaar precies genoeg ruimte en het leverde mooie actie op voor het publiek en een super resultaat voor het team", aldus Max Verstappen.

Dat het heel erg warm kan worden in Maleisië is voor Verstappen geen nieuws. Hij heeft zich fysiek goed voorbereid. "Zowel Singapore als Maleisië zijn erg hete en vochtige races. Dat ze elkaar opvolgen betekent dat je je training op die omstandigheden kunt afstemmen, maar het zal fysiek toch nog zwaar worden. Het is ook uitdagend voor de pitcrew, in hun overalls. Zij krijgen het erg heet en ik weet zeker dat ook zij tijdens het weekend een paar kilo verliezen!"

Door: Ries Boogert



0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.