Verstappen: "Ondanks voorbereiding toch nog zwaar"

Max Verstappen heeft zijn wonden van Singapore gelikt en staat weer helemaal paraat om aan de slag te gaan voor de volgende race; De Grand Prix van Maleisië. Vorig jaar behaalde de Nederlandse Red Bull-coureur, die aankomende zaterdag 20 jaar wordt, het podium. Hij moest na een stevige strijd met teamgenoot Daniel Ricciardo genoegen namen met de tweede plek op het podium.

Verstappen: "Ondanks voorbereiding toch nog zwaar"
Foto: Max Verstappen, Daniel Ricciardo (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

In 2016 kende Max Verstappen een uitstekend Grand Prix-weekend in Sepang. Het hele weekend was de Nederlander in de top vier te vinden op de tijdenlijsten. Verstappen wist in Maleisië voor de derde keer, nadat hij tijdens de Grand Prix van Spanje in de Red Bull RB12 was gestapt, zijn Daniel Ricciardo te verslaan in het kwalificatie duel. De Nederlander startte de race in 2016 als derde vanaf de tweede startrij.

Dit jaar is de stand in het kwalificatie duel tussen beiden Red Bull-rijders ruimschoots in het voordeel van de Nederlander. Van de veertien races die momenteel gereden zijn in 2017 is de stand 10-4 in het voordeel van Max Verstappen. Het zal Verstappen een zorg zijn wat die stand is, zolang hij maar kan winnen. Verstappen staat erom bekend dat hij geen snars geeft om statistieken, maar alleen voor de winst wil gaan en minimaal punten wil scoren.

Aan de Formule 1 Grand Prix van Maleisië 2016 bewaart Verstappen mooie herinneringen. Hij genoot van het korte maar hevige duel met stalmaat Ricciardo. "Vorig jaar hadden we een een-twee in Maleisië. Daniel en ik hadden een goed wiel aan wiel gevecht. We gaven elkaar precies genoeg ruimte en het leverde mooie actie op voor het publiek en een super resultaat voor het team", aldus Max Verstappen.

Dat het heel erg warm kan worden in Maleisië is voor Verstappen geen nieuws. Hij heeft zich fysiek goed voorbereid. "Zowel Singapore als Maleisië zijn erg hete en vochtige races. Dat ze elkaar opvolgen betekent dat je je training op die omstandigheden kunt afstemmen, maar het zal fysiek toch nog zwaar worden. Het is ook uitdagend voor de pitcrew, in hun overalls. Zij krijgen het erg heet en ik weet zeker dat ook zij tijdens het weekend een paar kilo verliezen!"Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race