Max Verstappen: 'Ondanks schade hadden we de snelheid'

Max Verstappen kwam zondag knap als derde over de eindstreep op het Japanse Suzuka. Ondanks dat de Nederlander weer vijftien waardevolle punten kon binnen harken, was het jammer dat de Renault-motor niet iets meer pk's kon leveren.

Max Verstappen: 'Ondanks schade hadden we de snelheid'
©Pirelli F1 Media

Vooral aan het einde van race leek Max Verstappen zijn Red Bull RB14 dichterbij aan de Mercedes W09 van Valtteri Bottas te kunnen brengen. Bottas werd opgehouden door achterblijvers en zodoende kon Verstappen snel dichterbij komen aan de Fin.

Helaas bleef het daarbij, want Max Verstappen liet na de race weten dat hij Bottas niet echt kon aanvallen. De derde positie was het hoogst haalbare.

"We hadden niet echt een kans om Bottas aan te vallen. We waren te langzaam op het rechte stuk", laat de Nederlander na de race weten. "In het algemeen deden we het heel goed om de auto naar de finish te brengen met de schade die ik had aan de vloer van de auto. We hadden een goede strategie."

"In het begin was het een beetje lastig met de supersofts, maar toen we eenmaal op de softbanden reden, ging het prima. Op het einde zag je dat we de snelheid hadden, zelfs met de schade, dus daar ben ik erg blij mee", aldus Max Verstappen.

Max Verstappen kreeg tijdens de race in Japan een tijdstraf voor het incident met Kimi Räikkönen in ronde 1. Daar bovenop werd de Nederlander ook nog 'beloond' met twee strafpunten op zijn licentie en daarmee komt het totaal van Max Verstappen op acht strafpunten.

Gelukkig vervalt er weer één strafpunt op de dag na de Grand Prix van de Verenigde Staten. Vorig jaar haalde Verstappen Räikkönen in de laatste ronde van de Grand Prix van de Verenigde Staten in, maar deed dat volgens de wedstrijdleiding op een onreglementaire wijze (vier wielen bij de lijnen). Verstappen kreeg een tijdstraf van drie seconden en een strafpunt op zijn licentie, maar die komt op 22 oktober 2018 te vervallen.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.