VT127 nov - 12:00
VT227 nov - 16:00
VT328 nov - 12:00
QUALI28 nov - 15:00
RACE29 nov - 15:10

Max Verstappen: 'Ondanks schade hadden we de snelheid'

Max Verstappen: 'Ondanks schade hadden we de snelheid'
©Pirelli F1 Media

Max Verstappen kwam zondag knap als derde over de eindstreep op het Japanse Suzuka. Ondanks dat de Nederlander weer vijftien waardevolle punten kon binnen harken, was het jammer dat de Renault-motor niet iets meer pk's kon leveren.

Vooral aan het einde van race leek Max Verstappen zijn Red Bull RB14 dichterbij aan de Mercedes W09 van Valtteri Bottas te kunnen brengen. Bottas werd opgehouden door achterblijvers en zodoende kon Verstappen snel dichterbij komen aan de Fin.

Helaas bleef het daarbij, want Max Verstappen liet na de race weten dat hij Bottas niet echt kon aanvallen. De derde positie was het hoogst haalbare.

"We hadden niet echt een kans om Bottas aan te vallen. We waren te langzaam op het rechte stuk", laat de Nederlander na de race weten. "In het algemeen deden we het heel goed om de auto naar de finish te brengen met de schade die ik had aan de vloer van de auto. We hadden een goede strategie."

"In het begin was het een beetje lastig met de supersofts, maar toen we eenmaal op de softbanden reden, ging het prima. Op het einde zag je dat we de snelheid hadden, zelfs met de schade, dus daar ben ik erg blij mee", aldus Max Verstappen.

Max Verstappen kreeg tijdens de race in Japan een tijdstraf voor het incident met Kimi Räikkönen in ronde 1. Daar bovenop werd de Nederlander ook nog 'beloond' met twee strafpunten op zijn licentie en daarmee komt het totaal van Max Verstappen op acht strafpunten.

Gelukkig vervalt er weer één strafpunt op de dag na de Grand Prix van de Verenigde Staten. Vorig jaar haalde Verstappen Räikkönen in de laatste ronde van de Grand Prix van de Verenigde Staten in, maar deed dat volgens de wedstrijdleiding op een onreglementaire wijze (vier wielen bij de lijnen). Verstappen kreeg een tijdstraf van drie seconden en een strafpunt op zijn licentie, maar die komt op 22 oktober 2018 te vervallen.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Bahrein
vrijdag 27 november 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 28 november 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 29 november 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Bahrein
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.