Max Verstappen na 'technische fout' alsnog 'Driver of the Day'

Door een 'technische fout' kwam Robert Kubica als winnaar uit de bus bij de stemming voor 'Driver of the Day'. Dinsdagmiddag werd de uitkomst herzien en kwam het officiële bericht van de Formule 1 dat Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk maximaal had gescoord. Winnaar, snelste raceronde en 'Driver of the Day'.

Max Verstappen na 'technische fout' alsnog 'Driver of the Day'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het kon haast niet anders dat de uitkomst van de stemming voor 'Driver of the Day' afgelopen zondag niet klopte. Vele Nederlanders klaagde op sociale media dat ze Max Verstappen hadden geselecteerd, maar feitelijk een stem gaven aan Robert Kubica.

Na de hertelling bleek Verstappen met bijna driekwart van de stemmen verkozen te zijn als 'Driver of the Day'. Wereldwijd had 74% van de stemmers de Nederlander hun zege gegeven. Charles Leclerc, die in de slotfase van de race slachtoffer was van de dadendrang van Verstappen, eindigde in de verkiezing als tweede met elf procent. Carlos Sainz kreeg zeven procent van de stemmen nadat hij vanaf de 19e positie opklom naar de achtste plaats.

Max Verstappen boekte afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van Oostenrijk een memorabele Formule 1 zege door, na een slechte start, vanaf de achtste positie een comeback te maken die de geschiedenisboeken in gaat als een van de mooiste Formule 1 zeges ooit.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.