VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Max Verstappen na P7 in Quali Hongarije: "Hele weekend liep het al niet"

Max Verstappen na P7 in Quali Hongarije: "Hele weekend liep het al niet"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen start de Formule 1 Grand Prix van Hongarije zondag vanaf de zevende plaats. Een dikke tegenvaller voor de man die vorig jaar de pole wist te pakken op de Hungaroring. Was er eerder deze week nog hoop op een pole, vandaag (zaterdag) wordt men bij Red Bull Racing flink wakker geschud.

Het gaat Max Verstappen al het hele raceweekend in Hongarije niet voor de wind. In alle sessies en de kwalificatie stond de Nederlander op plekken waar hij niet thuishoort. Als redenen werd er gesproken over onbalans en motorproblemen bij Honda-motor , of op zijn minst in de software van de Japanse autofabrikant.

Na de kwalificatie, waarin hij als zevende eindigde, liet Verstappen ook weten dat er ook gebrek aan grip was. Over de Honda-motor sprak Verstappen niet. "Natuurlijk een teleurstellende kwalificatie", begint Verstappen met een gespannen en teleurgestelde blik in zijn ogen. "Dit is natuurlijk niet wat je wil. Het hele weekend is sowieso al heel slecht verlopen. En dan als zevende staan is niet wat we willen. Maar daar kan je op dit moment ook niets meer aan veranderen", aldus Verstappen, die ook klaagt over het gebrek aan grip en de onbalans van de RB16.

"Nou, dan sta je daar. Dat moeten we dan maar accepteren, en ik weet dat dat heel lastig is. Maar we gaan er morgen (zondag) het beste van maken", aldus de Red Bull-coureur.

Waar het nou allemaal aan gelegen heeft, is nog niet duidelijk. Maar daar zullen we in de komende uren misschien wel achter komen. Een ding is wel duidelijk, er moet vannacht heel wat gebeuren om de Red Bull-Honda RB16 competitief te maken voor de race van morgenmiddag.

De formatieronde begint om exact 15:10 uur Nederlandse tijd. Laten we hopen dat er vannacht een keerpunt is en dat Red Bull-Honda de boel op de rit krijgt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.