Max Verstappen na 100e GP: "Hebben er het maximale uitgehaald"

Max Verstappen na 100e GP: "Hebben er het maximale uitgehaald"
© Honda F1 Racing

Max Verstappen begon de race voor de USGP als derde en kwam ook als derde over de eindstreep. Maar de Nederlander, die sowieso tevreden is met P3, denkt dat hij misschien wel Hamilton had kunnen verschalken, ware het niet dat er een gele vlag wapperde.

Het goede gevoel is weer terug bij Max Verstappen en Red Bull Racing. En dat blijkt uit alles. Na de race op Circuit of The Americas laat de Nederlander weten dat hij er het maximale uit heeft gehaald.

"We hebben er het maximale uitgehaald, maar Mercedes was vandaag net iets sneller", vertelt Verstappen na afloop van zijn 100e Formule 1-race. "Ik probeerde in de buurt te blijven, voor het geval er iets zou gebeuren. We hadden een erg goede race en ik heb me vermaakt. Ik kon de concurrentie voor me zien rijden en onze snelheid was goed."

In de slotfase leek Max nog een aanval te kunnen wagen op de tweede plek van Hamilton. Verstappen: "Er hing een gele vlag aan het einde van het rechte stuk, dus daar kon ik geen DRS gebruiken. Anders hadden we vandaag misschien als tweede kunnen eindigen. Maar desondanks is het fijn om op het podium te staan."

Over de zesde wereldtitel van Hamilton, zegt Verstappen: "Dat is erg indrukwekkend. Hij presteert fenomenaal en heeft een goed team achter zich staan. Hopelijk kunnen wij volgend jaar het gevecht met hen aangaan."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.