Max Verstappen: "Mercedes dominant hier, ben dus best blij"

Max Verstappen: "Mercedes dominant hier, ben dus best blij"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen start de Grand Prix van Abu Dhabi zondag vanaf de eerste startrij. Ook al heeft hij de derde tijd gereden, door de gridstraf van Valtteri Bottas, schuift de Nederlander een plek op van de derde naar de tweede startplek.

Na zijn dominante zege in Brazilië waren de verwachtingen in Abu Dhabi voor Max Verstappen hoog. Maar toch begonnen de twijfels te komen, nadat de Nederlander tijdens de derde vrije training klaagde achter te weinig grip. En ook al zegeviert Mercedes hier al sinds de invoering van de hybride V6-turbo's, toch was er hoop op een pole position bij de Nederlander.

Maar helaas, Mercedes was inderdaad veel te sterk op het circuit waar ze de afgelopen vijf jaar er met de overwinning vandoor gaan. Verstappen is van mening dat Red Bull er alles aan heeft gedaan, om zo ver mogelijk te komen. "Dit was het beste dat we konden doen vandaag", zegt de Nederlander na afloop van de kwalificatie.

"We weten allemaal dat Mercedes dominant is hier, dus al met al ben ik best blij. Het is goed om op de eerste startrij te staan. Natuurlijk had ik daar het liefste ook gekwalificeerd, maar er zijn nog genoeg kansen morgen. Vanuit onze kant is de race-pace goed, maar we weten dat Mercedes ook erg sterk is in de long-runs. We wachten dus af en zullen zien wat er morgen gebeurt", aldus Verstappen.

De race begint zondag om 14:10 uur Nederlandse tijd.

Startopstelling GP Abu Dhabi

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.