Max Verstappen loopt vertraging op in Braziliaanse VT2
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Max Verstappen loopt vertraging op in Braziliaanse VT2

9 nov 2018 - 18:14
Ries Boogert

Max Verstappen heeft door een olielek vertraging opgelopen in de tweede vrije training in Brazilië. Zo laat Christian Horner weten tegenover Sky Sports.

Max Verstappen liet in de eerste vrije training de snelste tijd noteren. Maar tussen de eerste en tweede training heeft het Red Bull-team een olielek ontdekt. Waarschijnlijk is dat lek al in Mexico, tijdens de race, ontstaan.

Met andere woorden: "We hebben geluk gehad dat Max [Verstappen] de race kon uitrijden", aldus Horner tegenover Sky Sports. "Niets aan de hand, Max heeft alleen wat vertraging en komt straks gewoon in actie."

Nico Hülkenberg zorgde voor een rode vlag, nadat hij redelijk hard van de baan schoot. Een geluk bij een ongeluk voor Max Verstappen, want hierdoor verliest hij niet al te veel tijd. Nico Hülkenberg kon zelfstandig uitstappen, maar zijn Renault-auto is behoorlijk beschadigd.

UPDATE 1 - 18:34 uur: Red Bull Racing heeft laten weten dat ze nog ongeveer tien minuten nodig hebben om Max Verstappen de baan op te krijgen. Er wordt met acht man gewerkt aan de bolide van de Nederlander. als het goed is blijven er nog ongeveer 45 minuten over voor Verstappen om zich optimaal voor te bereiden voor de kwalificatie van zaterdag.

Max Verstappen eindelijk onderweg

UPDATE 2 - 18:42 uur: Max Verstappen begint aan zijn eerste ronde in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Brazilië, ongeveer zoals Red Bull Racing enkele minuten geleden had voorspeld. Vergeet niet dat Verstappen ruim een halve sessie heeft moeten missen.

DELEN
Meer nieuws
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEEST GELEZEN
17 mrt. 10:38 - F1
Toto Wolff: "Red Bull Honda vormt vanaf nu een gevaar"
17 mrt. 15:26 - F1
Daniel Ricciardo: "Onze auto hoort in de top acht thuis"
17 mrt. 08:21 - F1
Max Verstappen blij: "Een groot compliment aan het team en Honda"
17 mrt. 07:59 - F1
Uitslag: Race Formule 1 Grand Prix van Australië 2019
17 mrt. 19:13 - F1
Het steigerende paard zakt door zijn hoeven in Melbourne
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEER Formule 1
18 mrt. 16:18
Sebastian Vettel moet het ontgelden in de Italiaanse media
18 mrt. 15:20
Helmut Marko: "Met deze auto kan Max voor de titel gaan"
18 mrt. 05:50
Lewis Hamilton reed met schade aan de W10 de race uit
18 mrt. 05:02
Horner weet nog niet wat hij van Bahrein moet verwachten
18 mrt. 04:47
Carlos Sainz jr: "Ik raakte in 2017 mijn Red Bull-ticket kwijt"