Max Verstappen: "Leclerc was gelukkig niet snel genoeg"

Max Verstappen: "Leclerc was gelukkig niet snel genoeg"
©Red Bull
14 apr 2019 - 14:28
Ries Boogert
DELEN

Max Verstappen heeft tijdens de Formule 1-race in China zoals hij zelf zegt gemaximaliseerd. De Red Bull-coureur startte de duizendste F1-race ooit vanuit de vijfde positie en wist door een undercut uit te voeren tussen de Ferrari's de race te finishen.

"We hadden er niet meer uit kunnen halen. Ik heb hard gepusht om bij te blijven bij de mannen voor mij", begint Verstappen, die overigens zeer blij is met de verrichtingen van Red Bull als team. "Als team deden we het vandaag goed door een undercut uit te voeren op een Ferrari en ervoor te blijven. We hebben het resultaat gemaximaliseerd."

Van de coureurs uit van drie top teams ging Verstappen als eerste naar binnen voor verse banden. Hiermee kon hij de aansluiting vinden met Vettel en kon hij zelfs een aanval wagen op de Duitser. "Ik had een goed gevecht met Vettel. Hij had koudere banden, dus ik probeerde het gewoon, maar daarna zag je dat we niet de snelheid hadden om tegen ze te vechten. Ik heb mij gericht op het binnen halen van de vierde plek en dat was dan ook het maximale."

In de slotfase kwam Leclerc op nieuwere banden dichterbij aan Verstappen. Desondanks maakte Verstappen zich geen zorgen: "Je moet gewoon je eigen rondjes proberen te rijden. Op de medium band voelde het sowieso iets beter aan en Leclerc was gelukkig niet snel genoeg om nog aan te vallen."

Met wederom een vierde plaats heeft Max weer waardevolle punten kunnen scoren en staat hij derde in het kampioenschap: "Absoluut, dat is op dit moment het maximale dat we kunnen doen."

We kunnen dus gerust stellen dat dit het beste begin van een GP-seizoen is voor de Nederlandse Formule 1-coureur. Verstappen staat nog steeds als derde in het tussenklassement en dat met twee punten voor op de eerste Ferrari-coureur Sebastian Vettel.

DELEN
Meer nieuws
MEEST GELEZEN
GP van Spanje over
dgn uur min sec
F1 GP Canada
vrijdag 07 juni 2019
1e Vrije Training16:00 - 17:30
2e Vrije Training20:00 - 21:30
zaterdag 08 juni 2019
3e Vrije Training17:00 - 18:00
Kwalificatie 20:00 - 21:00
zondag 09 juni 2019
Race 20:10 - 22:10
Montréal / F1-weer
Circuit Gilles Villeneuve / 4,361 km
Race: 70 ronden / 305,270 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN