VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Max Verstappen: "Leclerc was gelukkig niet snel genoeg"

Max Verstappen: "Leclerc was gelukkig niet snel genoeg"
©Red Bull

Max Verstappen heeft tijdens de Formule 1-race in China zoals hij zelf zegt gemaximaliseerd. De Red Bull-coureur startte de duizendste F1-race ooit vanuit de vijfde positie en wist door een undercut uit te voeren tussen de Ferrari's de race te finishen.

"We hadden er niet meer uit kunnen halen. Ik heb hard gepusht om bij te blijven bij de mannen voor mij", begint Verstappen, die overigens zeer blij is met de verrichtingen van Red Bull als team. "Als team deden we het vandaag goed door een undercut uit te voeren op een Ferrari en ervoor te blijven. We hebben het resultaat gemaximaliseerd."

Van de coureurs uit van drie top teams ging Verstappen als eerste naar binnen voor verse banden. Hiermee kon hij de aansluiting vinden met Vettel en kon hij zelfs een aanval wagen op de Duitser. "Ik had een goed gevecht met Vettel. Hij had koudere banden, dus ik probeerde het gewoon, maar daarna zag je dat we niet de snelheid hadden om tegen ze te vechten. Ik heb mij gericht op het binnen halen van de vierde plek en dat was dan ook het maximale."

In de slotfase kwam Leclerc op nieuwere banden dichterbij aan Verstappen. Desondanks maakte Verstappen zich geen zorgen: "Je moet gewoon je eigen rondjes proberen te rijden. Op de medium band voelde het sowieso iets beter aan en Leclerc was gelukkig niet snel genoeg om nog aan te vallen."

Met wederom een vierde plaats heeft Max weer waardevolle punten kunnen scoren en staat hij derde in het kampioenschap: "Absoluut, dat is op dit moment het maximale dat we kunnen doen."

We kunnen dus gerust stellen dat dit het beste begin van een GP-seizoen is voor de Nederlandse Formule 1-coureur. Verstappen staat nog steeds als derde in het tussenklassement en dat met twee punten voor op de eerste Ferrari-coureur Sebastian Vettel.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.