Max Verstappen krijgt in Spa te maken met 'oude vrienden'

Max Verstappen dit weekend op Spa-Francorchamps kan maar beter op zijn tellen passen, zo lijkt het tenminste. Tijdens de F1 Grand Prix van België zijn onder andere Gary Connelly en Mika Salo door de FIA aangewezen als stewards.

Max Verstappen krijgt in Spa te maken met 'oude vrienden'
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Bij het horen van de namen Gary Connelly en Mika Salo krijgt de gemiddelde Max Verstappen-fan een vreemde smaak in de mond en Max Verstappen zelf waarschijnlijk ook.

Zowel Connelly als Salo zijn geen fan van de pittige rijstijl van de Nederlandse Red Bull-coureur en dat heeft al voor enkele aanvaringen geleid. De aanvaring die het meest in het geheugen is blijven steken is die in de Verenigde Staten.

Max Verstappen haalde in de F1 Grand Prix van Amerika in 2017 in de laatste ronde op fenomenale wijze Ferrari-coureur Kimi Räikkönen in. Verstappen kwam daardoor als derde over de eindstreep. Maar helaas floten de stewards Verstappen terug en kreeg hij een tijdstraf. Hierdoor viel de Nederlander terug naar de vierde plek.

De inhaalactie werd, omdat Max Verstappen met vier wielen 'buiten de baan' reed, bestraf met tien seconden. Weg podiumnotering en een heleboel frustratie.

Verstappen noemde Gary Connelly na de race een 'mongool' en Mika Salo vond dat dat niet kon. De Finse ex-teamgenoot van Jos Verstappen vond dat Max Verstappen zijn excuses moest aanbieden, waarop hij een golf aan doodsbedreigingen kreeg uit Nederland.

Ondertussen heeft Max Verstappen zijn rijstijl niet aangepast, maar wel zijn houding in de race veranderd. De kans dat het weer tot een aanvaring komt tussen Verstappen en de stewards is klein, maar hij zal nog wel terugdenken aan vorig jaar bij het horen van de namen Gary Connelly en Mika Salo.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP AmerikaF1 GP BelgiëFIAGary ConnellyMax VerstappenMika SaloSpa-Francorchamps
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.