VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACEuitslag

'Max Verstappen krijgt in Azerbeidzjan al een Honda-powerboost'

'Max Verstappen krijgt in Azerbeidzjan al een Honda-powerboost'
©Red Bull

Honda laat er geen gras over groeien, want eerder dan verwacht komt de Japanse autofabrikant met een motorupgrade voor Red Bull Racing en Toro Rosso. Naar verluidt krijgt Max Verstappen al in Azerbeidzjan de beschikking over meer paardenkrachten.

Het gat met Ferrari en Mercedes is nog steeds daar, maar over de betrouwbaarheid van de Japanse krachtbron kan niemand klagen. De Honda-motor is ontzettend betrouwbaar gebleken in de eerste drie GP-weekenden. Maar nu wil Honda toch wat meer laten zien en gaat daarvoor een motorupgrade invoeren. Daarvan maakt De Telegraaf vanmorgen melding.

Het zou om een powerboost van maar liefst twintig pk gaan en daarmee zou twee tienden per ronde winst mee worden geboekt. Honda zou naar verluidt de upgrade al in het GP-weekend van Azerbeidzjan willen introduceren.

Met de redelijke vroege upgrade wil Honda het gat met de concurrentie, Mercedes en Ferrari, zo snel mogelijk dichten. Zo meldt De Telegraaf.

Het GP-weekend in Azerbeidzjan begint volgende week vrijdag 26 april om 11:00 uur 's morgens met de eerste vrije training.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.