'Max Verstappen krijgt in Azerbeidzjan al een Honda-powerboost'

Honda laat er geen gras over groeien, want eerder dan verwacht komt de Japanse autofabrikant met een motorupgrade voor Red Bull Racing en Toro Rosso. Naar verluidt krijgt Max Verstappen al in Azerbeidzjan de beschikking over meer paardenkrachten.

'Max Verstappen krijgt in Azerbeidzjan al een Honda-powerboost'
©Red Bull

Het gat met Ferrari en Mercedes is nog steeds daar, maar over de betrouwbaarheid van de Japanse krachtbron kan niemand klagen. De Honda-motor is ontzettend betrouwbaar gebleken in de eerste drie GP-weekenden. Maar nu wil Honda toch wat meer laten zien en gaat daarvoor een motorupgrade invoeren. Daarvan maakt De Telegraaf vanmorgen melding.

Het zou om een powerboost van maar liefst twintig pk gaan en daarmee zou twee tienden per ronde winst mee worden geboekt. Honda zou naar verluidt de upgrade al in het GP-weekend van Azerbeidzjan willen introduceren.

Met de redelijke vroege upgrade wil Honda het gat met de concurrentie, Mercedes en Ferrari, zo snel mogelijk dichten. Zo meldt De Telegraaf.

Het GP-weekend in Azerbeidzjan begint volgende week vrijdag 26 april om 11:00 uur 's morgens met de eerste vrije training.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET