VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Max Verstappen kan een voordeel hebben op Lewis Hamilton

Max Verstappen kan een voordeel hebben op Lewis Hamilton
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kan een aanzienlijk voordeel op Lewis Hamilton hebben voor de Oostenrijkse GP, de eerste race van Formule 1-seizoen 2020. De Red Bull-coureur zou voor het eerst in zijn F1-carrière het kampioenschap kunnen leiden.

De herziene F1-kalender geeft Max Verstappen een redelijk groot voordeel op Lewis Hamilton. De eerste twee races vinden plaats in Oostenrijk op de Red Bull Ring, het thuiscircuit van Red Bull Racing. De Red Bull Ring ligt op 600 meter boven zeeniveau en dat geeft de Honda-motor, waarmee Red Bull Racing rijdt, een voordeel op de concurrentie.

De Honda-motor zit sinds 2019 achter in de Red Bull-bolides, maar de combinatie kwam regelmatig goed uit de voeten op hoog gelegen circuits, zoals in Oostenrijk, Mexico en Brazilië. Vooral bij een hoge temperatuur en circuits met een hoge ligging lijkt Honda een voordeel te hebben op onder andere Mercedes.

Max Verstappen werd na zijn zege tijdens de Oostenrijkse GP in 2019 een van de zeven Formule 1-coureurs die in twee op volgende jaren de Formule 1-wedstrijd wist te winnen. Het ziet er op het eerste oog goed uit voor de Nederlandse Red Bull-coureur. En mocht Verstappen de twee Oostenrijkse edities in 2020 winnen, dan heeft hij meteen een comfortabele positie en in het kampioenschap.

Geen podiums voor Hamilton

Een ander feit is dat Lewis Hamilton de afgelopen drie jaar in Oostenrijk niet het podium wist te bereiken. Zijn laatste podium dateert uit 2016, toen de Britse zesvoudig wereldkampioen in de laatste ronde van de race zijn teamgenoot Nico Rosberg verschalkte en de race won. Max Verstappen kwam toen als tweede over de eindstreep, voor Kimi Räikkönen.

Op papier ziet het er dus goed uit voor Red Bull-Honda en Max Verstappen, maar zoals bekend bieden in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Daarnaast lijkt het volgende week niet zo warm te worden als in de afgelopen twee jaar. Ook de regenkans in Spielberg is volgende week redelijk groot, maar daar komen we deze week nog op terug.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.