VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Max Verstappen: "Je bent zo goed als je laatste race"

Max Verstappen: "Je bent zo goed als je laatste race"
Foto: Max Verstappen #33 (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

Maandagavond was Max Verstappen alweer te gast in het programma Peptalk op Ziggo Sport. De Red Bull-coureur schoof aan tafel om te praten over zijn laatste twee overwinningen in Maleisië en Mexico en natuurlijk de voorlaatste Formule 1-race van het 2017-seizoen, De Grand Prix van Brazilië.

Terwijl Max Verstappen enkele beelden voorgeschoteld krijgt van de behaalde overwinningen in dit bewogen seizoen blijkt hij opnieuw onder de indruk door de bijzondere beelden. "Je krijgt er kippenvel van als je het weer ziet. Het zijn mooie momenten, vooral de eerste winst dit jaar in Maleisië. Na zoveel slechte races ga je elke keer teleurgesteld naar huis. De volgende race ga je er weer vol voor en als het dan weer gebeurt, is dat geen fijn gevoel. Als je dan de race wint en je ziet je zusje en je vader, is dat extra bijzonder. De hele familie leeft dan mee."

Max blijft er toch ondanks alle lof en hulde gewoon nuchter onder. "Overwinningen zijn heel mooi, maar als je gewonnen hebt, heb ik al heel snel het gevoel dat we door moeten naar de volgende race en ons daarop moeten concentreren. Je kan niet in het verleden blijven hangen, want dat zou niet goed zijn. Je bent namelijk zo goed als je laatste race."

De opmerkelijk dominante overwinning van Verstappen in Mexico werd natuurlijk ook besproken. De Red Bull-coureur won de race met een voorsprong van bijna 20 seconden op de nummer twee Valtteri Bottas. Geen enkel moment in de race op Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico City was er sprake van dat Max Verstappen het lastig had.

"De auto voelde super aan en je zit dan in een soort flow. Rustig aan doen kan dan niet, omdat je anders fouten gaat maken. We schroefden de motor terug en reden iedere ronde met minder vermogen. De rondetijden bleven echter precies hetzelfde, maar dat komt omdat je in die flow zit. Het komt dan allemaal goed uit. Het benzineniveau gaat ook omlaag, waardoor de auto lichter wordt, dus je gaat alleen maar harder. Ook omdat de banden op dat circuit niet zo hard slijten. Ik moest er wel om lachen."

De Grand Prix van Brazilië bleek tijdens de kwalificatie Mercedes- en Ferrari-land. Red Bull Racing had niet de beschikking over voldoende motorvermogen om het Duitse- en Italiaanse te verslaan. Zo bleek ook tijdens de race op zondag. Max Verstappen moest alle zeilen bijzetten om de kopgroep niet te veel uit het oog te verliezen en dat ging ten koste van de banden, door het door knallen in het bochtige deel van Interlagos moesten de supersoft banden er aan geloven.

"Ten eerste was het geen fijn gevoel om op die banden door te blijven rijden. Toen Hamilton me inhaalde, verloor ik temperatuur in de banden. Ik had door het gevecht ook wat meer wielspin. Het was dus sowieso niet fijn om zo te finishen. Ik had de snelste ronde niet in Mexico, dus ik dacht: 'dan gaan we hem hier maar proberen te pakken.'"

Voorafgaand aan de pitstop, was er nog het nodige overleg met Max zijn engineer: "Ze snapten het uiteindelijk ook wel. De rondetijden gingen best hard achteruit, dus het was niet verstandig om door te blijven rijden. Ook omdat de band linksvoor wat los begon te laten. Dan is het sowieso veiliger om nieuwe banden te halen."

Inmiddels is de laatste race van het 2017-seizoen aanstaande. De Grand Prix van Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten - UAE) wordt gehouden van vrijdag 25 tot en met zondag 26 november.

De verwachtingen van Verstappen voor deze laatste race zijn niet hooggespannen. "Tja, daar zijn ook lange rechte stukken. Als ze de motor niet opschroeven zullen we ook daar niet veel uit kunnen halen. Maar...", aldus Max Verstappen na de race in Brazilië. "Het is toch de laatste race, dus we kunnen voor vuurwerk zorgen."

Voordat Max Verstappen afreist naar Abu Dhabi ziet zijn agenda er de komenden dagen als volgt uit: "Ik ben nu nog twee dagen hier voor sponsorverplichtingen. Daarna zit ik weer in de simulator en dan ga ik even terug naar huis in Monaco, alvorens we naar Abu Dhabi afreizen."

(Bron: Verstappen.nl)

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.