Max Verstappen in Abu Dhabi: "Het vermogen zal vol open gaan"

De kwalificatie viel met slechts een zesde plaats behoorlijk tegen, maar Max Verstappen heeft laten weten dat hij tijdens de race hoopt op enig vuurwerk van zijn kant. Ondanks de minder goede prestatie tijdens de kwalificatie stelt de Nederlander, "Maar je moet altijd positief blijven, he?".

Max Verstappen in Abu Dhabi: "Het vermogen zal vol open gaan"
Foto: Max Verstappen #33 (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

"Je weet het natuurlijk nooit. Er valt in het wereldkampioenschap niets meer te winnen of te verliezen, de beslissingen zijn gevallen, maar we blijven natuurlijk altijd ons best doen. Zoals het hoort", aldus Max Verstappen tegenover de verslaggever van de De Telegraaf.

In Brazilië konden de Red Bulls geen potten breken. Dit kwam voort uit het feit dat motorleverancier Renault het vermogen terug had geschroefd om te voorkomen dat de betrouwbaarheid in het gedrang kwam. Maar nu alle prijzen al vergeven zijn, hoeft er niets meer gespaard te worden, aldus Max Verstappen met een grijns.

"Het vermogen zal vol open gaan. In ieder geval in het begin van de race. Het maakt nu toch niet meer uit als er iets kapot gaat. Ik heb het hele weekend in ieder geval nog geen problemen gehad met de motor. Of we nog mensen kunnen pakken? Als het zo gaat als in de kwalificatie, zit dat er in elk geval niet in. We moeten het maar zien...," aldus de Nederlandse Red Bull-coureur.

De race in Abu Dhabi zal om 14:00 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Na deze laatste Grand Prix van 2017 wordt het lang wachten tot de volgende Grand Prix. Op zondag 25 maart 2018 begint om 07:00 uur Nederlandse tijd de eerste Grand Prix van 2018 in Melbourne, Australië.

Download de F1-Kalender 2018 voor je mobiel of in PDF-format om uit te printen.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Red Bull-coueur Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.