Max Verstappen: "Ik denk dat Kimi me niet meer verwachtte"

Max Verstappen moest in de eerste ronde van de Grand Prix van België uitvallen nadat hij in bocht 1 in contact kwam met Alfa Romeo-rijder Kimi Räikkönen. De Fin had waarschijnlijk niet gezien dat Verstappen voor het gat in de binnenbocht ging.

Max Verstappen: "Ik denk dat Kimi me niet meer verwachtte"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Na een slechte start wist Max Verstappen voor de eerste bocht weer wat meters goed te maken. Kimi Räikkönen nam de eerste bocht wat ruimer dan wenselijk was, en dat was een gat voor Verstappen en de Nederlander ging er dan ook voor. Een touche was het gevolg, want er uiteindelijk toe leidde dat Max Verstappen moest uitvallen, omdat hij halverwege Eau Rouge met een kapotte linker voorwielophanging in de bandenstapels vloog.

"Ik had een slechte start", laat een teleurgestelde Verstappen weten. "Waarom weet ik niet, maar daar gaan we nog naar kijken. Mijn reactie was ook niet helemaal top en ik had wielspin, wat niet ideaal was. Daarna was het ook snel over. Toen ik bij de eerste bocht aankwam, remde ik iets later dan de twee auto's voor me. Dat ging nog goed, maar ik denk dat Kimi me vervolgens niet meer verwachtte en daardoor zijn normale lijn reed. Hij raakte mij, waarbij de stuurstang af brak, waardoor ik rechtdoor ging in Eau Rouge."

Het incident werd afgedaan als een race-incident, waardoor eventuele straffen voor beide coureurs uitblijven. Het doet Max echter weinig: "Dat maakt dan toch niet meer uit, het is zo." De Limburger blikt vervolgens nog kort vooruit op de volgende wedstrijd, die over een week in Monza plaatsvindt: "Het zal geen makkelijke race worden, maar we gaan er het beste van proberen te maken."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.