Max Verstappen: "Ik denk dat Kimi me niet meer verwachtte"

Max Verstappen: "Ik denk dat Kimi me niet meer verwachtte"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen moest in de eerste ronde van de Grand Prix van België uitvallen nadat hij in bocht 1 in contact kwam met Alfa Romeo-rijder Kimi Räikkönen. De Fin had waarschijnlijk niet gezien dat Verstappen voor het gat in de binnenbocht ging.

Na een slechte start wist Max Verstappen voor de eerste bocht weer wat meters goed te maken. Kimi Räikkönen nam de eerste bocht wat ruimer dan wenselijk was, en dat was een gat voor Verstappen en de Nederlander ging er dan ook voor. Een touche was het gevolg, want er uiteindelijk toe leidde dat Max Verstappen moest uitvallen, omdat hij halverwege Eau Rouge met een kapotte linker voorwielophanging in de bandenstapels vloog.

"Ik had een slechte start", laat een teleurgestelde Verstappen weten. "Waarom weet ik niet, maar daar gaan we nog naar kijken. Mijn reactie was ook niet helemaal top en ik had wielspin, wat niet ideaal was. Daarna was het ook snel over. Toen ik bij de eerste bocht aankwam, remde ik iets later dan de twee auto's voor me. Dat ging nog goed, maar ik denk dat Kimi me vervolgens niet meer verwachtte en daardoor zijn normale lijn reed. Hij raakte mij, waarbij de stuurstang af brak, waardoor ik rechtdoor ging in Eau Rouge."

Het incident werd afgedaan als een race-incident, waardoor eventuele straffen voor beide coureurs uitblijven. Het doet Max echter weinig: "Dat maakt dan toch niet meer uit, het is zo." De Limburger blikt vervolgens nog kort vooruit op de volgende wedstrijd, die over een week in Monza plaatsvindt: "Het zal geen makkelijke race worden, maar we gaan er het beste van proberen te maken."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.