'23 races is veel'

Verstappen hoopt op minder intense F1-kalender in 2021

Max Verstappen en Sergio Perez hebben gisteren (woensdag) de eerste indruk van de Red Bull RB16B gekregen. Tijdens een filmdag op Silverstone Circuit kreeg het rijderskoppel gelegenheid om een aantal ronden te rijden in hun nieuwe strijdwapen. Over het algemeen was de eerste kennismaking positief.

Verstappen hoopt op minder intense F1-kalender in 2021
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen tijdens filmdag op Silverstone - 24 februari 2021.

Over twee weken begint de wintertest in Bahrein. De wintertest is dit jaar gehalveerd, van tweemaal drie dagen naar eenmaal drie dagen. Dat houdt in dat elke coureur maximaal anderhalve dag kan testen, ter voorbereiding van het aankomende seizoen. Terwijl anderen dit als een probleem zien denkt Max Verstappen dat het 'minder saai zal worden'.

De Nederlander stapte woensdag na Sergio Perez als tweede in de Red Bull RB16B. Op het circuit van Silverstone werd de bolide aan de tand gevoeld, maar niet om erachter te komen of alle aerodynamische aanpassingen goed waren uitgevoerd. Het doel van de filmdag was voornamelijk om het eerste gevoel te krijgen met de auto.

"Ik kijk altijd uit naar raceweekenden, maar eerst hebben we natuurlijk de drie testdagen in Bahrein. Met anderhalve dag per coureur is dat niet veel, maar dat vind ik prima. Ik vond zes testdagen vrij veel en tamelijk saai, omdat er weinig spanning is", liet Max Verstappen optekenen door zijn eigen officiële website.

"Natuurlijk houd ik ervan om een Formule 1-auto te kunnen rijden, maar met testdagen is er geen echte competitie. Ik hoop dat de anderhalve dag die ik heb voorspoedig zullen verlopen. Dat is belangrijk, want het belangrijkste is om daar veel kilometers met de auto te rijden en zelf te wennen aan de auto. Zo probeer je het eerste Grand Prix-weekend zo goed mogelijk voorbereid te beginnen."

Over het verschil tussen de RB16 uit 2020 en de RB16B van 2021, zei de Nederlander: "Natuurlijk zijn er verschillen. Het grootste verschil is natuurlijk de vloer, daar is aan de achterzijde een flink stuk vanaf gehaald. De auto zal zich daardoor iets anders gedragen. Maar het ging vandaag tijdens de eerste meters niet over dat soort zaken. Het ging erom het gevoel te krijgen met de auto en een eerste idee van de auto. Al het werk zullen we in Bahrein moeten doen."

Verstappen hoopt op minder intense F1-kalender

In 2021 staan er maar liefst 23 Grands Prix op het programma. "Dat zijn er veel", concludeert Verstappen. "Laten we zien hoe het gaat. Ik hoop dat de kalender gewoon afgewerkt kan worden en niet zo opeengepakt als vorig jaar. We wisten dat dat nodig was, maar het was niet ideaal. We gaan het zien hoe het seizoen zal verlopen. We richten ons nu op het aanstaande seizoen om daar het maximale uit te halen, samen met Honda. Ik weet zeker dat iedereen alles gaat geven en er vol voor zal gaan om ons doel te bereiken."

Op vrijdag 12 maart begint dag 1 van de wintertest. Zoals gezegd wordt deze dit jaar in Bahrein gehouden. Op zondagmiddag wordt de wintertest afgesloten. Vervolgens wordt iets minder dan twee weken later het seizoen geopend op hetzelfde circuit in Bahrein. Op vrijdag 26 maart begint de eerste vrije training van het seizoen 2021.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Max VerstappenRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.