Max Verstappen hoopt in Melbourne op zaterdag te verrassen
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Max Verstappen hoopt in Melbourne op zaterdag te verrassen

9 mrt 2019 - 07:03
Ries Boogert

Max Verstappen is erg tevreden over het verloop van de F1-testdagen in Barcelona. De wintertests zijn vorige week vrijdag afgesloten. Ondanks dat de laatste dag teleurstellend uitpakte is de Nederlandse Formule 1-coureur dik tevreden.

"Afgezien van die laatste dag is het goed gegaan", vertelt Max Verstappen na afloop van de laatste testdag, waarop zijn teamgenoot Pierre Gasly crashte en de Nederlander daarna nog maar weinig kon rijden. "We hebben een paar kleine dingetjes gehad, anders hadden we nog meer ronden kunnen rijden. Maar we hebben meer dan genoeg kilometers gemaakt", aldus Verstappen tegenover Ziggo Sport.

Ondanks de teleurstellende laatste testdag in Barcelona is Verstappen toch tevreden met het aantal gemaakte kilometers. "We hebben door de jaren heen veel punten laten liggen omdat we tijdens de testdagen te weinig kilometers maakten. Dan kwam je er tijdens de races achter dat bepaalde dingen stukgingen. Niet alleen op motorisch gebied, maar ook in ons chassis. We hebben dit jaar heel veel rondes gereden, dus daar hoeven we nu niet bang voor te zijn."

Party modus doet het en dat is belangrijk

Met Honda als nieuwe motorpartner zal Red Bull Racing ook voor het eerst een kwalificatiemodus op hun krachtbron hebben, die in Q3 tijdwinst op moet leveren. Verstappen: "Ik hoop dat we op de zaterdag in Melbourne kunnen verrassen. We hebben een party modus en we weten dat hij werkt. Of ik het al heb uitgeprobeerd? Dat is nog niet nodig geweest. Hij doet het en dat is belangrijk."

"Als je ziet hoe de Honda motor in elkaar is gezet, dat is ongelooflijk mooi. Het ziet eruit als een racemotor, het zit heel logisch in elkaar en is mooi afgewerkt. Super strak", is Verstappen meer dan blij met de Honda-motor.

De Grand Prix van Australië 2019

Volgende week vrijdag 15 maart begint de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië om 02:00 uur Nederlandse tijd. De kwalificatie begint zaterdagochtend 16 maart om 07:00 uur Nederlandse tijd. Zondag 17 maart zal de race op Albert Park Street Circuit om 's morgens 06:10 uur van start gaan.

DELEN
Meer nieuws
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEEST GELEZEN
18 mrt. 05:02 - F1
Horner weet nog niet wat hij van Bahrein moet verwachten
17 mrt. 19:13 - F1
Het steigerende paard zakt door zijn hoeven in Melbourne
17 mrt. 20:17 - F1
Geen best weekend voor Williams F1, maar ook positieven
19 mrt. 05:03 - F1
Opinie: Slaat Red Bull Racing met Honda een nieuwe bladzijde om?
18 mrt. 04:47 - F1
Carlos Sainz jr: "Ik raakte in 2017 mijn Red Bull-ticket kwijt"
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEER Formule 1
19 mrt. 05:03
Opinie: Slaat Red Bull Racing met Honda een nieuwe bladzijde om?
19 mrt. 04:00
'Ontwerp voorvleugel SF90 oorzaak voor grip tekort op vooras'
18 mrt. 16:18
Sebastian Vettel moet het ontgelden in de Italiaanse media
18 mrt. 15:20
Helmut Marko: "Met deze auto kan Max voor de titel gaan"
18 mrt. 05:50
Lewis Hamilton reed met schade aan de W10 de race uit