VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Max Verstappen: "Het was niet goed op droge en natte baan"

Max Verstappen: "Het was niet goed op droge en natte baan"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Formule 1-coureur Max Verstappen baalde vrijdag behoorlijk. In de eerste vrijdagtraining kon de Red Bull-coureur niet uit de voeten met zijn Red Bull-Honda RB16 en VT2 werd compleet verregend. "Nee, het was niet goed", aldus Verstappen.

Het zat vrijdag niet mee voor Max Verstappen. Hij kreeg de balans van zijn auto niet op orde. Daarnaast verregende de hele tweede vrije training, waardoor de gemaakte aanpassingen na VT1 niet gecheckt konden worden. "Nee, het was niet goed vandaag, zowel op een droge als een natte baan. We gaan bekijken welke onderdelen we morgen op de auto gaan zetten, dan zien we het wel", zei Verstappen vrijdagavond in het Ziggo-programma Formule 1 Café.

Helemaal is de vrijdag niet verloren, maakt de 22-jarige Nederlander duidelijk. "Het was geen verloren dag, maar het kan altijd beter. Vandaag was een dag waarop het niet goed liep en hopelijk kunnen we vanavond veel oplossen."

De tweede vrije training verregende compleet en er kon alleen op regenbanden gereden worden. Maar waarom reed Verstappen slechts een enkele ronde op de Intermediates (groen wang). Hij legt uit: "Als je een set intermediates gebruikt, krijg je een nieuwe set voor de kwalificatie."

"Daarom rijdt iedereen daar minimaal één rondje op. Je krijgt dan morgen een nieuw setje, wat nog niet in de bandenwarmers is opgewarmd. Zo'n verse set banden is altijd beter dan banden die al een keer zijn opgewarmd. En de full wets wil je niet veel gebruiken, want er is ook kans op regen morgen tijdens kwalificatie. Omdat je daar maar drie setjes van hebt, wil je ook nieuwe full wets houden."

Het gaat vrijwel zeker regenen tijdens de derde vrije training die zaterdagmiddag om 12:00 uur Nederlandse tijd begint. Of het Verstappen wat uitmaakt? "Geen idee", antwoordt hij. "Eigenlijk maakt me dat echt niets uit. We gaan ons best doen en dan zien we het morgen wel."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.