VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Max Verstappen: "Het ging oké, maar kon beter"

Max Verstappen: "Het ging oké, maar kon beter"
Foto: Max Verstappen #33 (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Oostenrijk was Daniel Ricciardo sneller in de kwalificatie dan zijn teamgenoot Max Verstappen. De Nederlander kwalificeerde zich als vijfde maar omdat Mercedes-coureur Valtteri Bottas een gridstraf krijgt van vijf plekken schuift het Red Bull-duo op naar de tweede startrij met Ricciardo op P3 en Verstappen op P4.

"Het ging oké", vertelt Verstappen na de kwalificatie. "Het kon beter, maar we kozen ervoor om met twee verschillende strategieën te rijden. Ik reed met meer downforce dan Daniel. Daardoor zijn we wat langzamer op de rechte stukken en iets sneller door de bochten. Of het de juiste strategie was weet ik niet. Vandaag misschien niet, maar wellicht morgen wel. Het wordt dan namelijk een stuk warmer, maar het blijft lastig te zeggen. Als je in de kwalificatie een seconde tekort komt, kan je in de race niet opeens voor de overwinning gaan. We gaan het zien."

De eerste run in Q3 was voor Verstappen niet geheel foutloos, hij kende een momentje en moest enkele tienden prijsgeven op zijn teamgenoot. Verstappen legt uit: "Ik had meer voorvleugel en daardoor was de auto heel gevoelig. Zodra ik iets harder ging, brak de achterkant uit. Ik ben hierna weer teruggegaan, maar dan zit je niet lekker in je ritme. Normaal ga je harder en harder, maar nu was het wat langzamer. De laatste ronde ging gelukkig beter. Het neemt niet weg dat we te langzaam zijn, maar dat is nu eenmaal zo. Het is het beste wat we er op dit moment van kunnen maken."

Max geeft ook tekst en uitleg over het verschil in snelheid ten opzichte van Maleisië: "Dit jaar zijn meer bochten vol gas, waardoor het min of meer een recht stuk is. Dat is wat pijnlijker voor ons. Het is ook niet zo warm als in Maleisië, dus we hebben dit keer niet dat voordeel ten opzichte van de rest."

De race voor de Japanse Grand Prix begint zondagochtend om 07:00 uur Nederlandse tijd.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.