Max Verstappen: "Het ging allemaal om wat meer balans"

Na een soort valse start lijkt Red Bull Racing aan de deur te kloppen van Ferrari en Mercedes. De Oostenrijkse renstal heeft met Honda en Max Verstappen grote stappen gezet en maakt het Ferrari en Mercedes steeds vaker lastig.

Max Verstappen: "Het ging allemaal om wat meer balans"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Sinds de Grand Prix van Oostenrijk lijkt Red Bull Racing de grootste stappen te hebben gezet. Met hulp de aerodynamische updates van de hand van Adrian Newey en de motorupgrade van Honda is Max Verstappen de coureur met de beste resultaten in de laatste vier races. De Nederlander scoorde 81 punten en dat is meer dan welke coureur dan ook.

Na de updates spreekt Max Verstappen intussen van een groot pluspunt van de Red Bull RB15. Het grootste pluspunt van de Red Bull-auto is dat deze geen minpunten heeft. "Het ging er allemaal om de auto wat meer in balans te brengen, en ik denk dat we daar de afgelopen paar races in zijn geslaagd. We waren meteen competitiever", legt de Nederlander uit aan Motorsport-Total.

Verstappen deed goede zaken in het kampioenschap en als hij niet door Sebastian Vettel in Silverstone werd uitgeschakeld voor het podium had hij er nog veel beter voorgestaan. De volgende stap die Max Verstappen en Red Bull Racing moeten nemen is het regelmatig scoren van de poleposition.

De wereldtitel is voor Max Verstappen in het huidige GP-seizoen voorlopig nog een oase. De achterstand die de Limburger heeft op Lewis Hamilton is 69 punten en dat is een haast onneembare hindernis. Dus alle pijlen zijn bij Red Bull Racing gericht op het seizoen 2020, dan moet het Oostenrijkse team met Max Verstappen hun grootste slag slaan.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.