Max Verstappen: "Het ging allemaal om wat meer balans"

Na een soort valse start lijkt Red Bull Racing aan de deur te kloppen van Ferrari en Mercedes. De Oostenrijkse renstal heeft met Honda en Max Verstappen grote stappen gezet en maakt het Ferrari en Mercedes steeds vaker lastig.

Max Verstappen: "Het ging allemaal om wat meer balans"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Sinds de Grand Prix van Oostenrijk lijkt Red Bull Racing de grootste stappen te hebben gezet. Met hulp de aerodynamische updates van de hand van Adrian Newey en de motorupgrade van Honda is Max Verstappen de coureur met de beste resultaten in de laatste vier races. De Nederlander scoorde 81 punten en dat is meer dan welke coureur dan ook.

Na de updates spreekt Max Verstappen intussen van een groot pluspunt van de Red Bull RB15. Het grootste pluspunt van de Red Bull-auto is dat deze geen minpunten heeft. "Het ging er allemaal om de auto wat meer in balans te brengen, en ik denk dat we daar de afgelopen paar races in zijn geslaagd. We waren meteen competitiever", legt de Nederlander uit aan Motorsport-Total.

Verstappen deed goede zaken in het kampioenschap en als hij niet door Sebastian Vettel in Silverstone werd uitgeschakeld voor het podium had hij er nog veel beter voorgestaan. De volgende stap die Max Verstappen en Red Bull Racing moeten nemen is het regelmatig scoren van de poleposition.

De wereldtitel is voor Max Verstappen in het huidige GP-seizoen voorlopig nog een oase. De achterstand die de Limburger heeft op Lewis Hamilton is 69 punten en dat is een haast onneembare hindernis. Dus alle pijlen zijn bij Red Bull Racing gericht op het seizoen 2020, dan moet het Oostenrijkse team met Max Verstappen hun grootste slag slaan.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET