Max Verstappen heeft geluk gehad bij de start in Oostenrijk

Max Verstappen heeft geluk gehad bij de start in Oostenrijk
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Zondag in de namiddag en vroeg avond zaten veel mensen met kromme tenen te wachten op wat komen ging. De stewards beraamde zich over een eventuele tijdstraf voor de Nederlander. Gelukkig kwam het niet zo ver, maar het scheelde een haar of Verstappen was niet als winnaar uit de bus gekomen. Zo blijkt nu achteraf.

Bij de start van de Grand Prix van Oostenrijk is Max Verstappen door het oog van de naald gekropen. Zijn RB15 stond namelijk niet in de goede positie. Kevin Magnussen kreeg voor een soortgelijk vergrijp een 'drive-through penalty', maar omdat de Red Bull-rijder op het moment van de start stilstond reageerde de sensoren niet en bleef Verstappen een straf bespaard.

"Magnussen rolde iets naar voren bij de startprocedure, voordat de lichten uitgingen. Hierdoor werd de sensor onder de auto geactiveerd en kregen we de melding binnen", aldus wedstrijdleider Michael Masi na de finishvlag in Oostenrijk. "Bij Max was er geen melding: De sensoren reageren alleen op beweging en Max Verstappen stond bij aanvang al op de witte lijn bij zijn startplek. Omdat hij stopte met bewegen, zijn er geen sensoren afgegaan", aldus Auto Motor und Sport.

Een geluk bij een ongelukkige start zullen we maar zeggen. De race was anders helemaal anders afgelopen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.