Max Verstappen heeft geluk gehad bij de start in Oostenrijk

Zondag in de namiddag en vroeg avond zaten veel mensen met kromme tenen te wachten op wat komen ging. De stewards beraamde zich over een eventuele tijdstraf voor de Nederlander. Gelukkig kwam het niet zo ver, maar het scheelde een haar of Verstappen was niet als winnaar uit de bus gekomen. Zo blijkt nu achteraf.

Max Verstappen heeft geluk gehad bij de start in Oostenrijk
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Bij de start van de Grand Prix van Oostenrijk is Max Verstappen door het oog van de naald gekropen. Zijn RB15 stond namelijk niet in de goede positie. Kevin Magnussen kreeg voor een soortgelijk vergrijp een 'drive-through penalty', maar omdat de Red Bull-rijder op het moment van de start stilstond reageerde de sensoren niet en bleef Verstappen een straf bespaard.

"Magnussen rolde iets naar voren bij de startprocedure, voordat de lichten uitgingen. Hierdoor werd de sensor onder de auto geactiveerd en kregen we de melding binnen", aldus wedstrijdleider Michael Masi na de finishvlag in Oostenrijk. "Bij Max was er geen melding: De sensoren reageren alleen op beweging en Max Verstappen stond bij aanvang al op de witte lijn bij zijn startplek. Omdat hij stopte met bewegen, zijn er geen sensoren afgegaan", aldus Auto Motor und Sport.

Een geluk bij een ongelukkige start zullen we maar zeggen. De race was anders helemaal anders afgelopen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.