VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Max Verstappen: "Hamilton is te verslaan, hij is niet God"

Max Verstappen: "Hamilton is te verslaan, hij is niet God"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen zegt dat hij Lewis Hamilton kan verslaan, als hij maar een auto heeft die goed genoeg is. "Lewis is goed, maar hij is niet God", aldus Verstappen.

Max Verstappen is van mening dat hij dit seizoen Lewis Hamilton in de strijd om de wereldtitel kan verslaan. "Lewis is goed. Hij is absoluut een van de beste coureurs en misschien heeft hij de steun van God, maar hij is niet God zelf", aldus Verstappen tegenover de BBC. Of Verstappen de jongste Formule 1-wereldkampioen ooit kan worden hangt af van de auto die de Nederlander van Red Bull-Honda krijgt. "Ja, veel hangt af van de auto, natuurlijk."

Lewis Hamilton en Mercedes zijn kwetsbaar als Red Bull de druk flink weet op te schroeven, denkt de Red Bull-coureur. "Als je de druk kan opvoeren, dan wordt het voor de man in leidende positie een stuk zwaarder", vervolgt Verstappen. "Als je nooit druk ervaart, kun je op 97-98% rijden en maak je nooit fouten, of misschien in één keer per seizoen."

Zelfs met een kleine achterstand in de kwalificatie denkt Verstappen dat het mogelijk is om de druk op Mercedes en Lewis Hamilton flink op te voeren. "Als we [de race] starten met een achterstand van 0,2 seconden, en wil daar meteen [aan het begin van het seizoen] mee beginnen en dan kunnen we met de titelstrijd beginnen."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.