VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Max Verstappen gemotiveerd door Honda's motorplanning 2021

Max Verstappen gemotiveerd door Honda's motorplanning 2021
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen werd vorige week geconfronteerd met het nieuws dat Honda de Formule 1 verlaat na 2021. De Nederlander heeft altijd laten weten dat hij alle vertrouwen heeft in de Japanse autofabrikant. Maar het nieuws over het vertrek komt toch hard aan.

Het vertrek van Honda is - hoe kan het ook anders - een teleurstelling voor de Nederlandse Red Bull-coureur. "Ik vind het jammer dat Honda de Formule 1 verlaat, vooral omdat we zo'n goede relatie hebben en we echt de toewijding zien van de mensen die bij het project betrokken zijn, wat altijd erg belangrijk voor me is geweest."

"Wat betreft waar we allemaal op gefocust zijn, is er niets veranderd. We hebben nog de rest van dit seizoen en volgend seizoen om ons samen op te focussen en we proberen nog steeds elke race op het podium te staan. Dat is een goed doel voor ons. Ervoor zorgen dat we alle resultaten altijd maximaliseren", aldus Verstappen.

Ondanks allerlei suggestieve berichtgevingen heeft Max Verstappen geen mogelijkheid om onder zijn contract met Red Bull uit te komen, wat betreft de krachtbron. Zo laat Christian Horner weten. De Red Bull-teambaas sprak met Oostenrijkse media. "Nee, er is geen clausule, gekoppeld aan de krachtbron, in de overeenkomst tussen Max Verstappen en Red Bull", aldus Horner tegenover ServusTV.

"Hij [Verstappen] voelt zich erg op zijn gemak en heeft veel vertrouwen in Honda's programma. Hij weet ook dat Honda de 2022-motor al in 2021 zal introduceren en dat motiveert hem. Hij is daar erg blij mee. Van onze kant moeten we nadenken over welke motor we gaan gebruiken voor de auto's van 2022. Tegen het einde van het jaar hebben we hierover duidelijkheid. We moeten alle opties op tafel overwegen en uiteindelijk zal Dietrich Mateschitz de knoop doorhakken."

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.