VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Max Verstappen gematigd optimistisch over kansen in Spanje

Max Verstappen gematigd optimistisch over kansen in Spanje
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Over een paar dagen staat het volgende Formule 1-weekend alweer op het programma. Het evenement gaat de boeken in als de 'Formula 1 Aramco Gran Premio De España 2020'. Nadat Max Verstappen gisteren (zondag) de tweede Britse Grand Prix op zijn naam zette, en de eretitel 'Driver Of The Day' kreeg, blikte de Nederlander ook alvast een beetje vooruit.

Vooraf had Max Verstappen niet durven dromen van een zege op Silverstone, maar het gebeurde toch. Dit keer stonden de weergoden aan de kant van Red Bull-Honda en Max Verstappen, nadat ze weken in dienst waren van Mercedes AMG F1 en haar coureurs. De hoge temperaturen speelden Red Bull en Verstappen in de kaart, zodanig dat hij als enige zijn banden lang goed kon houden en zodoende uiteindelijk zijn leiding in de race kon uitbouwen.

De weersvoorspelling voor het volgende GP-weekend lijken voorlopig ook gunstig uit te pakken voor Red Bull Racing. Ook al verschilt het asfalt in Barcelona enorm met dat van Silverstone en zal de slijtage minder zijn, toch lijkt Red Bull-Honda - met hogere temperaturen - toch iets meer te kunnen doen tijdens de race, dan normaal het geval is. En aankomend weekend wordt het weer net zo warm als gisteren het geval was. Het wordt zelfs nog warmer dan op Silverstone.

Vooral de keuze om op de harde banden in Q2 de snelste ronde te rijden, bleek een meesterzet te zijn, maar het was vooraf ook een flinke gok. "Ja, maar nu ben ik blij dat we die keuze hebben gemaakt", legde Verstappen zondagmiddag na de race in Silverstone tegenover Sky Sports. "Gelukkig had ik een goede start. Het begin ging echt goed, maar het duurde een paar ronden voordat de banden echt goed hun werk deden."

Vorige week kwam Verstappen tot op zes seconden, toen de Mercedes-coureurs in de slotfase grote problemen met hun banden kregen. Lewis Hamilton kwam zelfs op drie banden met de hakken over de sloot en scoorde de zege, maar het was kiele-kiele. "Als ik toen de race gewonnen had, was ik er minder gelukkig mee geweest. Een overwinning is natuurlijk overwinning, maar het zou geen voldoening hebben gegeven. Vandaag ben ik blij, maar laten we eens kijken hoe de situatie in Barcelona zal zijn", voegt Verstappen toe.

Als Max Verstappen zijn zegerit op Silverstone, in Spanje kan herhalen is nog koffiedik kijken. Op de vraag of Verstappen denkt dat Red Bull het gat met Mercedes heeft gedicht, antwoordt hij: "We hebben het gat met Mercedes kunnen dichten, maar het ontbreekt ons nog steeds aan snelheid op de rechte stukken."

"Tijdens de kwalificatie is het erg moeilijk voor ons om dicht bij hen te komen, aangezien ze in het tweede en derde deel [van Silverstone] ongeveer vier- tot vijf-tienden sneller zijn. In de race kunnen ze dit voordeel niet gebruiken, dus we komen we automatisch dichter bij en kunnen soms druk uitoefenen. Als ze problemen hebben met de banden, en het gaat goed met ons, zoals het nu is, dan is er een kans om te winnen", sluit Verstappen af.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.