'Mercedes is hooggekwalificeerd'

Max Verstappen gelooft niet in 'mank' Mercedes-team

Max Verstappen laat zich niets op de mouw van zijn Red Bull-overall spelden. Het tijdens de wintertest ogenschijnlijk kwakkelende Mercedes is volgens de Nederlander ook in 2021 nog steeds favoriet voor de wereldtitel.

Max Verstappen gelooft niet in 'mank' Mercedes-team
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen tijdens filmdag op Silverstone 24 februari 2021.

De Red Bull-coureur wierp zijn licht op de stand van zaken bij het Formule 1-team van Mercedes. Toen hem tijdens een gesprek in Ziggo TV-programma Formule 1 Café gevraagd wordt hoe hij zijn kansen voor het aanstaande seizoen ziet, reageerde Verstappen gelaten. "Als je zo dominant bent geweest en de afgelopen zeven jaar zo'n dominante auto als Mercedes hebt gehad, dan zit je nog steeds goed, ook al je de slechtste vloer hebt", zei Verstappen.

"We konden aan de data zien wat Mercedes deed. Ze reden eerst een ronde met minder vermogen, daarna twee ronden waarin ze het rustig aan deden. De volgende ronde wonnen ze een halve seconden, door alleen meer vermogen te gebruiken. Ze zijn nog steeds snel, daar bestaat geen twijfel over", aldus de Nederlander.

"Ik hoop dat we dit jaar competitief zijn, maar we hebben niet alles zelf in de hand. Het is ons doel om altijd en overal snel te zijn. Ik denk dat Mercedes en wij dicht bij elkaar zullen zitten. We zien het over een week wel in Q3 welke auto het snelste is", sluit Verstappen af.

Het zou dom zijn om hen en hun vermogen om terug te slaan te onderschatten, aldus Christian Horner.

Ook Christian Horner laat zich geen poets bakken de matige wintertest van de grootste concurrent van Red Bull Racing. "Het zou dom zijn om hen en hun vermogen om terug te slaan te onderschatten. Dat zagen we een paar jaar geleden ook al, toen ze een matige wintertest meemaakten en er vervolgens in Australië met een 1-2tje vandoor gingen", zei de Britse teambaas tegenover Sky Sports F1.

"Er ligt een lang seizoen met 23 races op ons te wachten. Voor ons is het belangrijk om een goede start te maken. Ondanks dat het er hobbelig uitzag bij Mercedes, blijven zij een hooggekwalificeerd team", aldus Horner.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Christian HornerF1 nieuws 2021Formule 1 2021Max VerstappenRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.