VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Max Verstappen geen voorstander van omgekeerde startgrid

Max Verstappen geen voorstander van omgekeerde startgrid
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft in Sochi laten weten dat hij er bepaald geen voorstander van is om races te rijden met een omgekeerde startopstelling. Volgens de Nederlander druist het idee, van een race met omgekeerde startgrid, in tegen alles waar F1 voor staat.

F1-baas Ross Brawn heeft het idee opgevat om volgend jaar enkele races op te leuken met een sprintrace. Het format waar de sportief directeur van de Formule 1 gebruik wil maken is als volgt: Op zaterdag wordt de kwalificatie vervangen door een sprintrace. De startgrid voor de sprintrace wordt bepaald door de omgekeerde tussenstand van het kampioenschap.

Op die manier staan de snelsten achteraan en de minst sneller vooraan op de startopstelling. "Ik hou daar niet echt van", zei Verstappen donderdag tegenover de pers. "Het is een kunstmatige regel die er alleen op gericht is om het entertainment gehalte te verhogen, en dat staat haaks op waar de Formule 1 voor staat."

"Uiteindelijk zullen de snelste auto's weer vooraan rijden. De Formule 1 staat voor pure snelheid en dat is het belangrijkste, daaraan werkt iedereen. Ik wil dat mijn team het snelste is en je streeft er naar om vanaf de eerste startrij aan de race te beginnen. Dus ik ben er zeker geen voorstander van", aldus Verstappen.

Ondanks dat steeds meer prominenten uit de paddock er negatief tegenover staan lijkt Ross Brawn zijn idee er toch door te willen drukken. Andere tegenstander van de sprintrace met omgekeerde startopstelling zijn Toto Wolff, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.