Max Verstappen geeft een update: "ik doe al mijn workouts nu thuis"

Max Verstappen rijdt de sterren van de hemel in de virtuele wereld van de autosport. Maar in de echte wereld moet de Nederlandse Formule 1-coureur nog altijd pas op de plaats maken. Er is nog geen enkel positief vooruitzicht op de herstart van het F1-seizoen.

Max Verstappen geeft een update: "ik doe al mijn workouts nu thuis"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen zegt dat hij klaar zal zijn zodra het Formule 1-seizoen 2020 gaat beginnen. Op zijn sociale kanalen deelde de Red Bull-coureur maandag een update. "Ik doe al mijn workouts nu thuis", begint de 22-jarige Limburger. "Ik doe veel simulatorwerk - op mijn eigen simulator - en train een beetje, om helemaal klaar te zijn als we weer gaan beginnen."

Wanneer en of het seizoen überhaupt nog van start gaat is nog maar de vraag. Het coronavirus grijpt wereldwijd in een rap tempo om zich heen, en het einde lijkt nog lang niet in zicht. Zo ook de herstart van het seizoen. Criticasters voorspellen dat het seizoen uitgaat als een nachtkaars en voorzien zelfs het einde van de koningsklasse van de autosport.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Verstappen lijkt zich voorlopig nergens aan te storen. Hij verblijft momenteel nog altijd in zijn woonplaats in Monaco, waar hij dagelijks de dagen invulling geeft met trainen en nog eens trainen. "Ik hoop dat jullie gezond blijven en dat ik jullie snel weer zal zien", aldus Verstappen, die met de hashtags #StaySafe #StayHome iedereen adviseert om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusMax Verstappen
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.