Max Verstappen eerst naar Hollywood, daarna Austin

Max Verstappen eerst naar Hollywood, daarna Austin
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen zal aanstaand GP-weekend in de Verenigde Staten voor de 100e keer in een Formule 1-race van start gaan. De Nederlander debuteerde op zondag 15 maart 2015 in de koningsklasse van de autosport, tijdens de Grand Prix van Australië.

In de voorbeschouwing van Red Bull Racing blikt Verstappen vooruit op de Grand Prix van de Verenigde Staten. "Het is altijd fijn om terug te zijn in Austin en het is tof dat ik hier mijn 100e race mag afwerken. Ik hou echt van het circuit hier. Het is vrij hobbelig en er is een mooie combinatie van ouderwetse bochten. Die maken het een mooi circuit."

Ondanks dat Austin, waar het circuit 'Circuit of The Americas' (CoTA), veel minder hoog boven zeeniveau ligt (ongeveer 200 meter), ziet Max Verstappen kansen in de Verenigde Staten.

"Het lijkt erop dat onze auto vrij competitief zal zijn. Vorig jaar was het een leuke race. Ik kwam toen goed terug en pakte een podiumplek (Verstappen werd tweede achter Kimi Räikkönen, red). Er is hier veel mogelijk", aldus Verstappen.

"Er kan makkelijk worden ingehaald. Dat maakt het interessant. De zesde plek in Mexico was niet waar we op hadden gehoopt. Onze auto was ontzettend snel, maar terugkeren van de twintigste positie is niet slecht natuurlijk na alles wat er eerder in de race gebeurde."

Voordat Austin, met ruim 2 miljoen inwoners, wordt aan gedaan, wipt de Formule 1 eerst langs in Hollywood, waar het Hollywood F1 Festival wordt gehouden. "Voor Austin hebben we een tussenstop in Los Angeles voor het Hollywood F1 Festival, daar kijk ik zeer naar uit. Het is cool om het publiek te vermaken met een paar donuts", aldus de Monegask uit Limburg.

De eerste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten begint vrijdagmiddag om 17:00 uur Nederlandse tijd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.