Max Verstappen en Red Bull tevreden over eerste testweek

Max Verstappen en Red Bull tevreden over eerste testweek
© Pirelli

De eerste testweek van 2020 zit er op en er kan gesproken worden over een zeer productieve week. De teams hebben erg veel data kunnen vergaren en de coureurs hebben de nieuwe F1-auto's leren kennen. Ook Max Verstappen is tevreden over de resultaten van de eerste testweek.

"We hebben veel ronden kunnen rijden en veel data kunnen verzamelen en dat is deze eerste week het belangrijkste", laat Max Verstappen aan   Verstappen.nl weten. "Op de rondetijden hebben we ons nog niet gericht. Vandaag hebben we ook een racesimulatie gedaan. Alles voelde goed aan en de betrouwbaarheid is prima. Het is goed gelukt om veel over de auto te leren."

Het belangrijkste in de eerste testweek is het leren kennen van de nieuwe auto en daarom moeten er zoveel mogelijk kilometers gemaakt worden. En het maken van kilometers is gelukt en daar is Verstappen tevreden over. "We hebben ons hele testprogramma kunnen afwerken. Tot zover ben ik blij. Het was een goede eerste week."

Ook Red Bull's hoofdengineer Guillaume Rocquelin spreekt van een succesvolle eerste testweek. "Het is een zeer succesvolle test voor het hele team geweest en naar mijn mening een van de meest bevredigende eerste testweken voorafgaand aan het seizoen die we in de laatste jaren hebben gehad. We hadden geen problemen en de auto liep prima. We hadden alleen in de ochtend een klein probleem met de auto, maar dat was snel en makkelijk op te lossen waarna Max [Verstappen] in staat was om een ​​volledige racesimulatie te voltooien."

"We waren 's middags op koers voor hetzelfde met Alex [Albon], maar helaas waren er een paar rode vlaggen, dus we hebben niet alles voor elkaar gekregen. Ondanks die vertragingen wist hij nog steeds meer dan 80 ronden te rijden, dus we zijn erg blij. We zijn goed in vorm en we hebben nu een heel goede basis voor de tweede week waar we hopelijk wat meer snelheid toe kunnen voegen."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.