GP Abu Dhabi: Hoe eindigt Max Verstappen in 2019 als derde?

Max Verstappen maakt - ondanks het overgangsjaar van Red Bull-Honda - een goed seizoen mee. Momenteel staat de Nederlander derde in het kampioenschap, maar weet hij deze plek te behouden. Wat heeft Max Verstappen nodig om 2019 als derde in het kampioenschap te eindigen?

GP Abu Dhabi: Hoe eindigt Max Verstappen in 2019 als derde?
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Komend weekend staat Abu Dhabi op het programma. De laatste F1 Grand Prix van 2019 wordt - zoals gebruikelijk - verreden in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De kampioenschappen - voor coureurs en constructeurs - zijn al vergeven, maar de nummer drie in het kampioenschap voor coureurs staat nog niet vast.

De enige twee coureurs die nog strijden om de derde plaats in het kampioenschap zijn Max Verstappen en Charles Leclerc. Het verschil tussen beiden is 11 punten, in het voordeel van de sterrijder van Red Bull Racing. Verstappen heeft dus 12 punten nodig om de Ferrari-coureur achter zich te houden.

Waar moet Verstappen in Abu Dhabi eindigen, om Leclerc achter zich te houden?

  1.  Verstappen eindigt op het podium; als eerste, tweede of derde.
  2. Verstappen eindigt als vierde, vijfde of zesde en Leclerc eindigt als tweede of lager
  3. Verstappen eindigt als zevende of achtste, Leclerc eindigt als derde of lager *
  4.  Verstappen eindigt als negende of tiende, Leclerc eindigt als vierde of lager
  5. Verstappen haalt geen punten en Leclerc eindigt als vijfde of lager

* Als Verstappen als achtste over de eindstreep komt en Leclerc wordt vierde, dan zou Leclerc alsnog de derde plek kunnen veroveren met het extra punt van de snelste raceronde.

Als Max Verstappen zondag de derde plek in het kampioenschap weet te veroveren, dan is dat zijn beste resultaat ooit in de Formule 1. In 2015 sloot Verstappen zijn kampioenschap af als twaalfde, in 2016 [van Toro Rosso naar Red Bull] werd hij vijfde, in 2017 werd de Nederlander 'slechts' zesde en vorig jaar werd hij vierde.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.