VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Max Verstappen derde in Steiermark: "behoorlijk saai"

Max Verstappen derde in Steiermark: "behoorlijk saai"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen reageerde gelaten toen hij vlak na de race werd geïnterviewd. Na de race op de Red Bull Ring vanaf de tweede plek te zijn gestart moest hij in ronde 68 definitief zijn meerder erkennen in Mercedes-coureur Valtteri Bottas.

Formule 1-coureur Max Verstappen begon goed aan zijn race. Na een prima start kreeg hij het kortstondig aan de stok met Carlos Sainz jr, die met zijn McLaren van plek drie was gestart. Maar als snel kon Verstappen ruimte krijgen tussen hem en de Spanjaard. Vervolgens probeerde hij Lewis Hamilton te benaderen, maar de Brit was ontketend en nagenoeg onaantastbaar voor iedereen.

Verstappen dook in ronde 25 als eerste coureur de pits in om zijn soft banden in te wisselen voor verse medium banden. Over de boardradio vroeg de Nederlander zich af waarom hij nu al een bandenwissel moest doen. Een ronde later reageerde Mercedes door Hamilton ook naar binnen te halen. Bottas bleef doorrijden tot ronde 34 en kwam ook naar binnen voor vers rubber. Ook hij liet de medium banden onderbinden.

Na de bandenwissels van de top drie coureurs - Hamilton, Verstappen en Bottas - ging het er voor Verstappen voornamelijk nog om Valtteri Bottas achter zich te houden. En dat leek lange tijd te lukken. Maar in de slotronden van de race kwam Bottas steeds sneller dichterbij. Er was geen houden aan. Na een kort robbertje gevochten te hebben met de Fin moest Verstappen hem uiteindelijk voorbij laten. En zo zou het trio over de finishlijn komen.

"Ik heb het geprobeerd, maar we zijn gewoon wat te langzaam. Ik pushte zo hard als ik kon, ook toen Bottas me probeerde in te halen. Ik wist dat hij hoe dan ook mij een ronde later zou inhalen, maar het was toch leuk", zei Verstappen, voor wie de rest van de race "behoorlijk saai" was. "Een podium is goed, maar er is nog veel werk voor de boeg", legt hij uit.

Volgende week een nieuwe uitdaging, want dan is het de beurt aan de Hungaroring.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.