Max Verstappen: "De wereldtitel 2020 moet het doel zijn"

Max Verstappen speelde gisteren een potje kamelenpolo - georganiseerd door Red Bull - in Abu Dhabi. Terwijl de achtvoudig Grand Prix-winnaar gewend is aan paardenkrachten, moest hij het woensdag met kamelenkrachten zien te stellen.

Max Verstappen: "De wereldtitel 2020 moet het doel zijn"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Zo vlak voor de laatste Formule 1-race van 2019 - in Abu Dhabi - kijkt Verstappen terug op een uitstekend jaar met Red Bull-Honda. "We hebben dit seizoen zoveel geleerd", liet Verstappen door Sky Sports optekenen. "We weten wat werkt en wat niet werkt. De komende winter gaan we proberen op alle gebieden te verbeteren."

"We zijn dit afgelopen seizoen gegroeid en ik heb er alle vertrouwen in dat dit volgend seizoen verdergaat", vervolgt de Nederlander. "Het doel is om er vanaf de eerste Grand Prix meteen te staan en mee te doen voor de kopposities."

Op de vraag of de sterrijder van Red Bull Racing zich als titelkandidaat beschouwt, antwoordt hij: "De wereldtitel moet het doel zijn. Maar of het gaat lukken? De kans is fifty-fifty. We hebben ons vooral in de meest recente race kunnen verbeteren", gaat Verstappen verder. "Dit geeft hoop om het seizoen hoog te eindigen en met een goed gevoel de winter in te gaan."

Max Verstappen staat na zijn overwinning in Brazilië op de derde plaats in het kampioenschap. De Nederlander heeft een voorsprong van 11 punten op de nummer vier, Charles Leclerc. De Ferrari-coureur is de enige die de Red Bull-rijder nog van zijn derde plaats in het kampioenschap af kan houden.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.