VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Max Verstappen: "De juiste balans vinden is cruciaal op Spa"

Max Verstappen: "De juiste balans vinden is cruciaal op Spa"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De Grand Prix van België staat voor aankomend weekend op het programma. Max Verstappen heeft er geen super goede herinneringen, maar toch is Spa-Francorchamps het favoriete circuit van de Nederlander.

"Ik hou van Spa, het is mijn favoriete circuit op de kalender, dus ik kijk er altijd naar uit om daar weer te rijden. Het is ook een beetje old skool", begint Verstappen. "Er is veel hoogteverschil, je gaat op en neer, en er zijn niet al te veel langzame bochten, wat erg fijn is in een F1-auto, omdat je dan de volle snelheid van de bolide ervaart. En de middelste sector bij Spa geeft je dat gevoel."

Pouhon: Het favoriete deel van Spa-Francorchamps

"Mijn favoriete deel van de baan is Pouhon, de snelle linkshandige bocht, daar gaan we echt snel. De juiste balans vinden in de verschillende sectoren is cruciaal en daarom moeten we er hier en daar altijd compromissen sluiten. Je hebt ook vrij lage downforce, dus een lage vleugel, wat betekent dat de auto echt leeft en beweegt, wat het spannender maakt."

De Grand Prix van België markeert de start van de derde triple header. Om ook maar enigszins zicht te behouden op een mogelijke wereldtitel - ook al wordt dat een moeilijk verhaal - moet Red Bull er ook op Spa-Franchorchamps bovenop zitten.

"We staan ​​tweede in het team- en rijderskampioenschap, dus nu moeten we proberen het momentum vast te houden", vervolgt Verstappen. "Er zijn veel lange rechte stukken, wat natuurlijk betekent dat je hier kunt inhalen, maar ik verwacht ook dat de jongens achter ons in de kwalificatie heel dichtbij zullen zijn en wetende dat Mercedes veel vermogen heeft, zullen ze natuurlijk ook heel snel zijn."

Vrijdagochtend begint de eerste vrije training om 11:00 uur Nederlandse tijd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.